Îşi vãd lungul rugbiului

Ciprian Marinuţ

Ştiinţa Petroşani a început cu dreptul participarea în play-off-ul Diviziei Naţionale de rugbi (eşalonul doi valoric), însă oficialii studenţilor nu cred că echipa va reuşi promovarea directă în SuperLigă, deoarece se confruntă cu mari probleme de lot.

Nici nu visează „mai sus de locul doi“
Rugbiştii pregătiţi de Alexandru Lupu au câştigat clar meciul din prima etapă a play-off-ului, disputat în deplasare cu CS UAV Arad, una dintre cele două contracandidate la promovare. În ciuda victoriei, Ilie Răscolean, preşedintele Ştiinţei, rămâne cu picioarele pe pământ şi spune că echipa are şanse minime la clasarea pe primul loc care asigură promovarea directă în eşalonul de elită al rugbiului românesc. „Obiectivul echipei rămâne clasarea pe locul doi, care permite participarea la barajul pentru promovare. Avem mari probleme de lot. Cinci jucători au plecat, cei mai importanţi dintre ei fiind Toader şi Ababei, ambii titulari. Alţi jucători sunt accidentaţi, iar căpitanul Daniel Cojocaru se află, încă, în perioada de recuperare. În aceste condiţii, nu ştiu dacă avem şanse la primul loc care asigură promovarea direct în Superligă, dar sigur ne vom bate pentru locul secund, care duce la barajul pentru promovare. Ne dorim din tot sufletul să intrăm în Superligă”, a afirmat Ilie Răscolean.

Victorie în deplasare
Ştiinţa Petroşani s-a impus cu scorul de 39-32 (22-15), în meciul de la Arad, cu echipa CS UAV, în prima etapă din play-off-ul Diviziei Naţionale. Trupa antrenată de Alexandru Lupu a condus cu 22-15 la pauză şi şi-a păstrat avantajul de şapte puncte şi la final, câştigând cu 39-32.  Eseurile Ştiinţei au fost reuşite de M. Sabău (2), C. Sabău (2), Ungureanu şi Tatarciuc, în timp ce Iepure a completat tabela cu trei transformări şi o lovitură de pedeapsă. În afara echipelor din Petroşani şi Arad, în play-off-ul Diviziei Naţionale de rugby mai evoluează gruparea CS Pantelimon, ocupantă a primului loc la finalul sezonului regulat. Cele trei echipe se vor întâlni în sistem fiecare cu fiecare, în meciuri tur-retur.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă 23.08.2012

Emil Râşteiu, primarul oraşului Simeria

Bulina neagră 23.08.2012

Ovidiu Hada, fost primar al municipiului Hunedoara

Tabletele vor depăşi PC-urile

Conform unui studiu realizat de către firma de cercetare Yankee Group, vânzările de tablete la nivel global ar urma să...

Închide