Politica si administratie

Iosif Blaga le dã peste nas colegilor din PDL

  05 IosifBlaga1

Nicolle Ebner

Fostul primar al municipiului Orăştie, deputatul Iosif Beniamin Blaga (foto) a demisionat ieri, din funcţia de prim vicepreşedinte al filialei judeţene PSD Hunedoara. Blaga a renunţat la poziţia politică, din cauza eşecului înregistrat de PDL, la nivel judeţean, însă gestul parlamentarului nu a fost urmat şi de alţi lideri democrat-liberali şi nici de membrii staff-ului de campanie.

Demisie de onoare din funcţia de conducere
„Mi-am dat demisia de onoare din funcţia de prim vicepreşedinte al filialei judeţene PDL Hunedoara, din cauza rezultatelor slabe obţinute de partid, la scrutinul din 6 decembrie. Aşa judec eu lucrurile şi acţionez ca atare”, a declarat Iosif Blaga, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Parlamentarul a declarat că, ieri, a lăsat demisia scrisă la Biroul Permanent Judeţean al PDL Hunedoara, însă până la orele serii, nu l-a sunat nici un coleg de partid să-l întrebe măcar de sănătate, dacă nu să-l convingă să se răzgândească. Iosif Blaga a transformat municipiul Orăştie în fief-ul PDL, fiind considerat unul dintre cei mai puternici lideri democrat-liberali, dar în acelaşi timp, şi unul dintre cei mai incomozi, stilul direct de a spune lucrurilor pe nume şi de a critica fără menajamente atrăgând mai mult antipatii decât aprecieri din partea colegilor de partid.

Seism în PDL
Eşecul de la alegerile prezidenţiale pare să zguduie PDL la nivel judeţean iar poziţia interimarului Tiberiu Ridzi a devenit nesigură. Deputatul PDL Iosif Blaga dă de înţeles că nu exclude posibilitatea de a candida pentru preluarea conducerii filialei judeţene PDL Hunedoara, însă, deocamdată, răspunde rezervat că: „rămâne de văzut dacă voi candida”. La scrutinul din 6 decembrie, aproape 60 la sută dintre hunedoreni au votat pentru Geoană preşedinte şi doar 40 la sută pentru candidatul susţinut de PDL. Din cele 14 oraşe şi municipii din judeţ, PDL a ieşit victorios doar în municipiul Orăştie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura