EvenimentFlash

Ion Simion, condamnat cu suspendare

Livia Botici

Magistraţii Judecătoriei Deva l-au găsit vinovat pe Ion Simion (foto), fostul director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Hunedoara, pentru abuz în serviciu contra interesului public şi pentru fals intelectual. Acesta trebuie acum să restituie Ministerului Agriculturii despăgubiri în valoare de peste şase miliarde de lei vechi.

Despăgubiri record

Cumulat, prin sentinţele pronunţate vineri, magistraţii hunedoreni au decis condamnarea fostului director al DADR Hunedoara la aproape 11 ani de închisoare. În primul dosar, Ion Simion a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra interesului public şi patru luni pentru fals intelectual, iar în cel de-al doilea dosar, judecătorii au hotărât trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi cinci luni pentru fals intelectual. În ultimul dosar finalizat, fostul director al DADR Hunedoara a primit trei condamnări pentru abuz în serviciu contra interesului public, prima fiind de doi ani, iar celelalte două de un an şi jumătate. În cadrul ultimului dosar, a fost condamnat şi fostul director economic al DADR Hunedoara, care a primit două pedepse de un an şi jumătate pentru abuz în serviciu contra interesului public. Nici una dintre pedepsele hotărâte de magistraţi nu vor fi executate în închisoare, deoarece sunt cu titlu de condamnări cu suspendare.

Potrivit sentinţei judecătorilor, Ion Simion trebuie să restituie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), constituit parte civilă în proces, despăgubiri de peste şase miliarde de lei vechi, sumă care, potrivit procurorilor anti-corupţie, reprezintă valoarea primelor şi a salariilor pe care acesta şi le-a acordat ilegal lui, dar şi unor angajaţi din cadrul instituţiei, în perioada 2007

– 2008. „Nu vreau să comentez decizia magistraţilor. Voi face recurs la instanţa superioară, adică la Tribunalul Hunedoara”, spune Ion Simion. Decizia instanţei poate fi atacată în termen de 10 zile.

4 comentarii la „Ion Simion, condamnat cu suspendare

  • Ion Simion (supleant BPJ al PNL)- un bun exemplu pentru ceea ce inseamna „Romania bunului simt”! Felul in care Mircia Muntean s-a debarasat de Florin Oancea – un alt exemplu!

  • Ion Simion nu a mincat singur banii asa ca daca trebuie sa ii dea inapoi vor pune mina de la mina si nici nu vor simti ca au returnat 6 miliarde!

  • este angajat la SC APAPROD SA DEVA la juridic.Cine il ascunde….oare CJ.

  • Culmea,el arestat cu suspendare si pe alta parte lucreaza la b.juridic al SC APA PROD SA din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura