Ioan Prip, la mâna primarilor PSD

11 iulie 2016 | 3 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Natalia Bumbac 02-Prip-9943

Componenţa conducerii, atât executive, cât şi reprezentative a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor” (ADI „SMID) judeţul Hunedoara va fi schimbată. Asta, pentru că membrii de drept ai Adunării Generale a Asociaţiei (AGA) sunt primarii şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara în funcţie, iar la alegerile locale din 5 iunie la nivel de judeţ s-au petrecut schimbări în administraţia locală şi judeţeană. Prin urmare, joi, 14 iulie, a fost convocată adunarea AGA a asociaţiei, având pe ordinea de zi alegerea preşedintelui ADI „SMID” şi a Consiliului Director.
PSD are majoritate în AGA
Ieri, Vetuţa Stănescu a demisionat din funcţia de preşedinte al ADI „SMID”, funcţie pe care a ocupat-o pe perioada în care a fost desemnată ca reprezentant al CJ Hunedoara de către fostul preşedinte al instituţiei, Adrian David. „Demisia mea a fost mai mult o formalitate, ţinând cont că am fost desemnată de un preşedinte al CJ care nu mai este în funcţie. Prin urmare, trebuie organizate noi alegeri pentru preşedinţia asociaţiei”, a explicat Vetuţa Stănescu, fost vicepreşedinte al CJ Hunedoara. Odată cu plecarea Vetuţei Stănescu din fruntea asociaţiei intercomunitare, preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a desemnat un alt reprezentant din partea administraţiei judeţene, pe Mircea Bobora, vicepreşedinte al instituţiei.
Dar, problema spinoasă rămâne cea a alegerii Consiliului Director, organism care desemnează şi revocă directorul executiv, funcţie deţinută în prezent de Ioan Prip, a cărui demisie a fost cerută de un consilier judeţean şi de mai mulţi primari PSD. Consiliul Director, la rândul său, va fi ales cu votul membrilor AGA, care sunt majoritari de la PSD, mai exact 36 din totalul de 70 sunt social-democraţi. Totuşi, din partea executivului judeţean, declaraţiile nu au fost ferme în privinţa revocării sau menţinerii lui Ioan Prip în funcţie, reprezentanţii CJ Hunedoara arătând că decizia va fi în totalitate a noului Consiliu Director, a cărui componenţă încă nu este cunoscută.
„Joi vor fi convocaţi primarii pentru numirea Consiliului Director, iar vineri va fi luată o decizie în privinţa directorului executiv al asociaţiei”, a precizat Mircea Bobora, vicepreşedinte al CJ Hunedoara. Întrebat dacă va accepta o poziţie de membru în Consiliul Director al ADI „SMID”, vicepreşedintele CJ Hunedoara a afirmat că nu va fugi de responsabilitate, iar lucrurile se vor decide în aşa fel încât proiectul de gestionare a deşeurilor la nivel de judeţ să meargă bine.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Moise Nicoară spune:

    Ce ghinion are sărmanul, ce nedreaptă e viața uneori. Ce bine era dacă se mergea pe voia lui Purcel și nu pe voia Domnului.

  2. gogu spune:

    Pai Prip a trecut La alde Tariceanu-Molotz si sunt aliati cu PSD-ul, deci are sanse sa ramana.

  3. Codrin Ștefănescu spune:

    Atunci de ce neînfricatul pesedist Ioan Ștaier i-a cerut demisia ? A trecut Ștaier la liberali și nu știu eu ? Face Ștaier un circ ieftin în numele alianței PSD-ALDE ? Vom trăi și vom vedea.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Iuliu Winkler: „Deputatul nu este agentul fiscal al primarului”

UDMR Hunedoara se pregăteşte de alegerile parlamentare din acest an, urmând să-şi stabilească lista de candidaţi până în luna septembrie....

Primarul din Gurasada vrea bani europeni pentru modernizarea drumurilor

Mai toţi primarii hunedoreni îşi încearcă norocul cu noile sesiuni de finanţare europeană. Majoritatea au pregătit pentru accesare programe investiţionale...

Ce proiecte mai are primarul din Teliucu Inferior

Primarul liberal din Teliucu Inferior, Daniel Pupeză (foto), şi-a adjudecat cel de-al patrulea mandat în fruntea comunităţii locale. Şi vechiul...

Închide