www.mesagerulhunedorean.ro

Invitaţii TV

Prin studiourile emisiunilor de la televiziunile de ştiri – în special la acelea, dar nu numai acolo – se perindă fel de fel de personaje din lumea politică. Am remarcat şi eu, cum cred că aţi făcut-o şi dumneavoastră, că există perioade lungi de timp în care partidele rulează unul sau doi invitaţi. Desigur că respectivii vin cu voie de la partid, adică sunt nominalizaţi pe diverse criterii – talentul oratoric, inteligenţa care îi ajută să se descurce în situaţii critice sau la întrebări incomode, aspectul fizic etc.
Ei bine, uneori, partidele o nimeresc, alteori nu. Iată scurte constatări personale – dumneavoastră sunteţi liberi să aveţi propriile opinii, desigur, care pot sau nu să coincidă cu ale mele.
La PSD, a apărut foarte des în ultima vreme Nicolae Bănicioiu, fost lider al studenţilor. Omul nu e lipsit de talent, e convingător, dar nu emite opinii foarte tranşante, se limitează în general la mesajul de partid, zâmbeşte, fără să fie foarte telegenic, dar poate că nu chiar de vedete avem nevoie în astfel de emisiuni. Domnul Bănicioiu apare însă prea des, schimbând uneori televiziunea, de la 9 pe Realitatea şi apoi pleacă la Antena 3. Nu e numai cazul său, dar în ultima vreme e supramediatizat.
La PNL, Relu Fenechiu a fost o vreme prin studiouri. Pedant, elegant, Relu Fenechiu pare scos din Top 300, vorbeşte bine, dar cumva neconvingător, nu are vervă. O are în schimb Tudor Chiuariu, cu care cred că PNL nu dă lovitura de imagine. Chiuariu nu a fost un ministru simpatizat şi face greşeala de a avea un aer băşcălios. O prezenţă echilibrată are Adriana Săftoiu, care întotdeauna lasă impresia că ştie mai multe decât spune.
La PDL a apărut în ultima vreme un domn foarte gras, care aberează cu graţie, părând proaspăt sosit de pe altă planetă. E prea de curând venit, aşa că nu ştiu cum îl cheamă. Alţii au o prezenţă fizică OK, dar se limitează plictisitor şi enervant la a transmite mesaje fără nuanţă. Berceanu e băşcălios, Videanu, scos din cutie la capitolul vestimentar, dar groaznic de ataşat de spusele prezidenţiale. O vreme, Cezar Preda părea că face notă discordantă, dar s-a dat şi el pe brazdă, devenind ecou băsescian.
La UDMR, Kelemen Hunor pare OK, e decent şi logic în expunere, dar îl eclipsează un coleg de etnie, Peter Eckstein-Kovacs, consilier prezidenţial şi, din nou, ecou băsescian.
Aştept opiniile dumneavoastră.

6 comentarii la „Invitaţii TV

 • 16 octombrie 2009 la 7:39
  Permalink

  domne da de invitatii de la nasu’, ce spui? acolo vin boc, basescu, basescu, boc, boc, basescu, basescu, boc

 • 16 octombrie 2009 la 9:16
  Permalink

  Pacat ca d-nul Vangele sau Vangelie nu apare mai des pe sticla sa vada toti cine conduce pe liderii: Geoana, Nastase, Banicioiu, Zgonea, omul care joaca „oriundi”,face si desface ministri, doseste dosare secrete, da lectii profilor universitari, rectorilor si mai ales dascalilor de romana.

 • 16 octombrie 2009 la 11:27
  Permalink

  dl gruian cum se face ca doar cei de la pnl sunt pedanti, buni vorbitorii in timp ce reprezentanti celorlalte parte sunt mistocari, nu sunt telegenici?

 • 16 octombrie 2009 la 12:39
  Permalink

  pai chiuariu nu-mi place nici mie , dl. florin nu ai citit atent , iar fenechiu e puterd de bogat se vede de la o posta

 • 16 octombrie 2009 la 14:21
  Permalink

  lasa gruiane ca vine basescu presedinte si nu mai scrieti voi ce vreti! traiasca b1tv

 • 16 octombrie 2009 la 14:40
  Permalink

  acum a anuntat basescu ca vrea sa dizolve parlamentul , ca nu-i bun, de ce isi bate joc de noi toti si de johannis , ce are cu el? eu unul sunt satul de basescu asta, chiar numai pedeleii lui sunt buni? noi am votat un parlament de care el isi bate joc. nu mai votez niciodata cu pd-l

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.