Comunitate

Invitaţie la muzeul devean

Magdalena Şerban

În acest an unic pentru România, îi omagiem pe cei care, acum un secol, au reuşit să realizeze un vis aparent imposibil: unirea tuturor românilor. Este un motiv de sărbătoare, dar şi un prilej de gândire pentru fiecare român de azi.
Într-un astfel de context, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, vă invită astăzi, 4 octombrie, la Palatul Magna Curia, începând cu ora 11, la o acţiune organizată de Trupa de actori profesionişti „Hocus-Pocus” din Sibiu.

Centenarul, prin ochii viitorului
Manifestarea reprezintă o etapă a proiectului „Micuţa FiFi şi Centenarul pe înţelesul copiilor”, ce şi-a propus să prezinte evenimentele Marii Uniri prin spectacole de teatru şi cu implicarea copiilor în scene educaţionale. „La 100 de ani de la Marea Unire, mulţi dintre copii nu reuşesc să înţeleagă importanţa acestor file de istorie ale neamului românesc. Prin intervenţiile propuse în proiect se are în vedere prezentarea sub o formă accesibilă şi uşor de înţeles a evenimentelor Marii Uniri, dar şi posibilitatea cunoaşterii de către tânăra generaţie a personalităţilor marcante care au făcut posibilă existenţa unei Românii Mari. Este un proiect educaţional şi interactiv adresat copiilor, al cărui scop este acela de a readuce la viaţă file de istorie. Vom aborda evenimentele într-o ordine cronologică având ca reper evenimentele petrecute în Primul Război Mondial. Împreună cu Micuţa FiFi, cele mai importante momente vor deveni foarte uşor de înţeles pentru cei mici. „Unirea s-a născut la sat”, „Să întindem masa mare – ardeleni, munteni şi moldoveni”, „Povestea tricolorului” sau „M-aşteaptă mama-n prag acasă” sunt doar câteva momente vitale din istorie pe care le vom interpreta cu ajutorul actorilor profesionişti”, susţin organizatorii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura