www.mesagerulhunedorean.ro

Investitori din Asia şi Europa, în vizită la Deva

05 investitori judetOana Mihnea

Ieri, Primăria municipiului Deva a primit vizita unei delegaţii formate din reprezentanţii a 10 firme din Taiwan, China, Franţa şi Italia, printre care s-a aflat şi producătorul francez de articole sportive Decathlon Europa. Aceştia sunt interesaţi să îşi mute capacităţile de producţie pe teritoriul judeţului nostru.
La întâlnire au participat, pe lângă edilul şef al municipiului Deva, Petru Mărginean, încă şapte primari din judeţ şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David. Investitorilor străini le-a fost prezentat judeţul nostru din mai multe perspective, astfel încât aceştia să conştientizeze avantajele pe care le putem oferi pentru posibile viitoare investiţii. „Trebuie să spunem adevărului pe nume. Chiar dacă este o zonă foarte frumoasă şi interesantă, lipseşte forţa de muncă, personalul muncitor calificat. Am mai avut întâlniri cu numeroşi investitori posibili, care să îşi mute afacerile aici şi toţi au spus acelaşi lucru. Există zona, potenţialul, facilităţi din partea primăriei, dar forţă de muncă calificată nu avem. Nu mai sunt acele şcoli profesionale care să formeze muncitori. Mulţi vin şi vorbesc de unităţi productive şi vor dulgheri, tâmplari, fierari betonişti… care nu mai există din păcate. Foarte puţine firme dintre cele de la noi din judeţ nu vor să investească, nu vor să cheltuie din profitul lor pentru a şcolariza oamenii. Dar noi sperăm să vină să investească, nu neapărat doar în Deva, ci şi în alte localităţi din judeţ“, a precizat Petru Mărginean, primarul Devei.
Prezent şi el la întrevedere, preşedintele administraţiei judeţene, Adrian David, a dorit să scoată în evidenţă câteva dintre punctele forte ale regiunii noastre. „Aceasta este încă o ocazie să etalăm avantajele pe care le are judeţul pentru activitatea viitorilor investitori. Avem stabilitate economică datorită faptului că România este membră UE, poziţionare strategică faţă de reţeaua de autostrăzi, iar administraţiile locale sunt deschise pentru a atrage investitori”, a declarat preşedintele consiliului judeţean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.