Investiţia centrului logistic de lângă Macon a pornit cu stângul

25 iunie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Ieri, într-o conferinţă de presă, liderii umanişti din judeţ au reclamat o situaţie extrem de gravă. Este vorba de investiţia de lângă sediul Macon, pe drumul ce duce către municipiul Hunedoara, unde se ridică un centru logistic şi hale de depozitare (foto).

Fără aviz, fără autorizaţie de construire
Gabriel Ionaşcu (foto), coordonator organizatoric al filialei hunedorene a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), a declarat că ”lucrările de construire a halei de depozitare pe amplasamentul situat în zona DJ 687 nu se fac conform legii”.
Despre ce este vorba? ”Lucrările sunt executate de SC Warehouse de Pauw România SRL. Totul a pornit de la o sesizare făcută de operatorul Apa Prod, către Consiliul Judeţean. Este vorba de sesizarea cu nr. 5991/16.04.2019, în care se reclamă că, urmare a lucrărilor efectuate de către firma Warehouse de Pauw România SRL, au fost demontate porţiuni din conducta de apă Batiz-Deva. Menţionăm că pe amplasamentul investiţiei respective se află următoarele reţele: colector de canalizare din beton, reţea de apă potabilă din polietilenă şi reţea de apă potabilă din oţel. În data de 22 aprilie 2019, specialişti din cadrul Consiliului Judeţean, Direcţia Arhitect şef s-au deplasat la faţa locului, dar şi la sediul Primăriei municipiului Deva. Ei au verificat cele sesizate. Ce au constatat specialiştii în acest caz? Că documentaţia de urbanism, PUZ, nu a fost aprobată de Consiliul Local Deva. De asemenea, pe amplasamentul investiţiei au fost efectuate lucrări de construcţii fără autorizaţie. Au fost făcute lucrări de terasamente, în diferite stadii a unei construcţii de tip hală, şanţuri pentru montare utilităţi, reţele tehnico edilitare etc. Totodată, s-a observat că pe amplasamentul respectiv sunt depozitate conducte din oţel, posibil din dezafectarea reţelelor de apă ale operatorului judeţean”, a spus Gabriel Ionaşcu, în conferinţa de presă de la sediul PPU (social-liberal) din Deva.
Lucrările au fost oprite
”Acum, lucrările din acel loc sunt oprite. Însă, legea spune clar că nu pot fi iniţiate şi aprobate documentaţii de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcţii edificate fără autorizaţie de construcţie”, a adăugat Ionaşcu. În aceste condiţii, nu ştim ce se va alege de investiţia respectivă şi dacă aceasta poate continua, evident, cu respectarea legii.
Este foarte interesant cum aşa o investiţie mare a pornit fără să aibă avizele şi autorizaţiile necesare, având în vedere că cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, dar şi Inspectoratul Teritorial de Muncă se sesisează mereu când e vorba de constructorii mici.
Prefectul judeţului, Fabius Kiszely, susţine că instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba în acest caz. Pentru că ”investiţia respectivă a început fără să aibă autorizaţie. În plus, situaţia terenului de acolo, care este păşune, este complicată, având în vedere faptul că o directivă a Uniunii Europene interzice să construieşti pe terenurile cu statut de păşune”.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedorean spune:

    Bine ca va trezirati sa blocați ceva ce aduce locuri de muncă.pedepsiti vinovații și lăsați lucrările sa fie finalizate!
    Suntem incalificabil!

  2. Pantea Ion spune:

    Lejea e leje ! Daca se continua asa fara avize si autorizatii eram in Nord Koreea

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 26.06.2019

Daniel Csiszer, tânăr din Valea Jiului Pentru că judecătorii au decis să rămână în arest preventiv, ceea ce dovedeşte realitatea...

Bulina albă, 26.06.2019

Victor Kuţaba, karateka de la clubul Heian din Deva Pentru că a cucerit trei titluri de campion mondial şi unul...

Gura lumii, 26.06.2019

Vorbesc gurile rele că mai mulţi profesori au cerut să fie transferaţi de la o unitate dintr-un municipiu din judeţ....

Închide