Inventatorul Birtok şi soluţia pentru dezinfectant

19 martie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Cunoscut pentru invenţiile sale cu aplicabilitate practică, inventatorul devean Corneliu Birtok Băneasă (foto) propune o soluţie naturală pentru dezinfectarea mâinilor, el combinând, într-un singur produs, mai multe uleiuri de plante cu proprietăţi antiseptice şi produse ale stupului.

Introdus într-o sticluţă cu atomizor, de câteva zeci de mililitri, produsul a fost testat deja pe membrii familiei sale, inventatorul susţinând că această combinaţie de uleiuri naturale are şi calităţi benefice asupra pielii de pe mâini, pe lângă cele de dezinfecţie pentru care a fost creată.
„Natura ne oferă soluţii, trebuie doar să le căutăm. De aceea, am ales să folosesc uleiurile de bază, produsele apicole şi uleiurile antiseptice, cum ar fi uleiul de lavandă, cel de cuişoare şi salvia, în dezvoltarea unei invenţii, denumită SeptoBirCor, care este, de fapt, un dezinfectant pentru mâini. Pe lângă protecţia pe care ne-o oferă mâinilor, produsul asigură şi o anumită hidratare în sensul că mâinile nu se vor mai usca şi efectul dezinfectantului rămâne mai mult timp pe tegumente. Practic, suntem protejaţi o perioadă mai lungă de timp“, a declarat inventatorul din Deva.
El a arătat că folosirea, în exces, a alcoolului medicinal şi a clorului a demonstrat un efect negativ asupra mâinilor. „Observăm că pielea se usucă şi apoi crapă“, a remarcat Birtok Băneasă.
Inventatorul spune că ideea creării unui dezinfectant, care să poată fi purtat în buzunarul hainei sau în poşetă, i-a venit după ce a auzit de apariţia noului coronavirus.
„Este un produs dezvoltat (…) atunci când am auzit de acest coronavirus, apărut în China. Prima dată l-am testat împreună cu membrii familiei mele, iar rezultatele sunt foarte bune. Are un miros plăcut care se şi poate personaliza, în funcţie de preferinţele utilizatorului“, a menţionat Corneliu Birtok Băneasă.
El a precizat că va breveta invenţia sa şi că şi-a propus să colaboreze cu companiile de profil pentru a putea produce acest dezinfectat natural pe scară largă.
Şef de lucrări la Facultatea de Inginerie Hunedoara, parte a Universităţii Politehnica Timişoara, Corneliu Birtok Băneasă a dezvoltat, în ultimii ani, un concept denumit „Invenţii de week-end“. Acesta se referă la punerea în practică a unor idei inovative printr-o serie de produse al căror scop este să crească nivelul de calitate a vieţii de zi cu zi.
„Putem avea un săpun care înglobează uleiuri de bază, antiseptice, produse apicole, care să ne ofere protecţie asupra mâinilor. O altă invenţie este husa MicroU, o alternativă la clasicul etui de ochelari. Ea permite protejarea ochelarilor, dar şi curăţarea lor, fără să mai utilizăm şerveţele umede, greu reciclabile. A urmat un suport natural pentru săpunuri, util pentru cei mici, săpunul AirByCorneliu, cu 19 ingrediente şi multe altele“, a explicat inventatorul.
Corneliu Birtok Băneasă este cunoscut pentru premiile obţinute la mai multe saloane internaţionale de inventică, în palmaresul său fiind zeci de medalii de aur. O mare parte dintre proiecte au fost realizate cu sprijinul Asociaţiei Corneliu Group – cercetare, inovare, inventatorul apreciind că tinerii trebuie sprijiniţi pentru a-şi pune în practică ideile. (Sorin Blada, Agerpres)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Superb! spune:

    Excelent, unde găsim produsul? Cât costă?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nimic nou sub soare, ne amintesc oamenii politici. Noi ne luptăm cu noul virus, politicienii se luptă între ei

În timp ce toată lumea se luptă cu pandemia de coronavirus, doi politicieni importanţi din judeţ se ceartă pe Facebook!...

Bulina neagră, 20.03.2020

Alexandru Orga, din municipiul Brad Pentru că a fost arestat la domiciliu, fiind inculpat alături de alţi complici în dosarul...

Bulina albă, 20.03.2020

Ana Maria Bolohan, atletă la CS Hunedoara Pentru că a obţinut un loc bun la campionatul balcanic de marş, competiţie...

Închide