ComunitateFlash

Inventatorii de la Asociaţia Corneliu Group au câştigat patru medalii de aur la Timişoara

Adriana Clej

O delegaţie a Asociaţiei Corneliu Group a participat în perioada 13-15 iunie la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia” de la Timişoara. La ediţia din acest an a salonului au participat în jur de 300 de inventatori din mai multe ţări, precum China, Ungaria, Serbia, Croaţia şi Republica Moldova. Echipa hunedoreană a participat cu patru invenţii, avându-i ca semnatari pe inventatorul hunedorean Corneliu Birtok-Băneasă, dar şi elevi şi studenţi din judeţul nostru. Potrivit lui Corneliu Birtok-Băneasă, toate cele patru invenţii ale Asociaţiei Corneliu Group la Timişoara au fost prezentate în premieră la un salon de inventică.

Corneliu Birtok-Băneasă, preşedintele Asociaţiei Corneliu Group, a prezentat două invenţii, Resource Intake Manfiolds Stand (RIMS), conceput pentru studiul termodinamicii galeriilor de admisie pentru eficientizarea şi obţinerea unui consum mai mic de combustibil la un motor cu ardere internă. A doua invenţie este Husa MicroU, o alternativă ecologică şi multifuncţională la etuiul de ochelari. Husa mai poate fi folosită pentru telefonul mobil, tabletă şi alte dispozitive similare, cu rol de protecţie şi, totodată de curăţare a acestora, fără a mai apela la şerveţelele umede, greu reciclabile. O altă lucrare, Minirobotul de teleprezenţă, aparţine elevului Gabriel Simedru, de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva, coordonator fiind prof. ing. Paul Ţoţa. Invenţia presupune un robot de teleprezenţă mic, uşor şi practic, util în activităţi didactice, de divertisment, dar şi pentru multe altele. Studenţii de la Facultatea de Inginerie Hunedoara (FIH), a Universităţii Politehnice Timişoara au participat cu Laboratorul lui Dexter, acesta este un panou experimental, folosit pentru studiul maşinilor în activităţile didactice.
Spre satisfacţia membrilor delegaţiei hunedorene, toate lucrările au obţinut medalii de aur. Premiile obţinute de invenţiile prezentate de cei de la Corneliu Group sunt următoarele: RIMS, medalie de aur şi diplomă de excelenţă; MicroUAbyC, medalie de aur şi premiu special INMA; Laboratorul lui Dexter a cucerit medalie de aur; Minirobotul de teleprezenţă, proiect aparţinând elevului Gabriel Simedru, a obţinut medalia de aur şi premiul Continental, aceasta fiind surpriza delegaţiei Corneliu Group.
Contactat, Corneliu Birtok-Băneasă ne-a precizat câteva aspecte ţinând de invenţiile premiate, autorii lor şi aprecierile juriului. “Studenţii FIH – UPT care au prezentat Laboratorul lui Dexter sunt Todor Adrian şi Pavel Andrei, anul II, specializarea Autovehicule Rutiere. Juriul salonului a apreciat caracterul de noutate şi aplicabilitatea invenţiilor prezentate de către delegaţia Corneliu Group, în sensul că asociaţia susţine studenţii FIH în scopul realizării proiectelor de practică, în general standuri didactice, care rămân în cadrul laboratoarelor, iar studenţii în anii II şi III aprofundează teoria prin practică. În cazul MicroU a fost apreciat aspectul ecologic care aduce un plus în protejarea mediului, prin faptul că se elimină utilizarea serveţelelor umede. Gabriel Simedru este un elev pasionat de robotică pe care Asociaţia Corneliu Group l-a sprijinit pentru participarea în premieră la un salon internaţional de inventică”, ne-a declarat inventatorul hunedorean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura