Inventatori, maşini de epocă, roboţi şi alte surprize în Piaţa Cetăţii, din Deva!

6 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Năstase

Sâmbătă, 9 iunie, oricine are o invenţie şi vrea s-o promoveze, este aşteptat în Piaţa Cetăţii, la evenimentul „Puterea minţii creative“!
Invenţii, maşini de epocă, „Pitici Creativi“, Laboratorul lui „Dexter“, fotografii, grafică, portrete în creion, muzică, poezie, pastel şi o bicicletă „cu talent“ sunt doar câteva dintre atracţiile de care vor avea parte devenii şi turiştii care se vor afla sâmbătă, 9 iunie 2018, la ora 10.00, în Piaţa Cetăţii din Deva.
Zeci de inventatori îşi vor reuni pasiunile şi talentul la evenimentul intitulat generic „Puterea minţii creative“, organizat de Asociaţia Corneliu Group Cercetare-inovare, Primăria municipiului Deva şi Serviciul Public Administrare Cetate.
Inventatorii îşi vor expune capodoperele, roboţi comandaţi prin telefon – creaţii ale liceenilor de la Colegiul Naţional „Decebal“ Deva, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu“ Deva şi Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu“ Hunedoara, Laboratorul lui „Dexter“ – prezentat de studenţi ai Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, dar şi obiectele de artă realizate din piese auto uzate ale elevilor de la Colegiul Tehnic „Transilvania“ Deva.
Va fi şi o expoziţie de fotografie şi grafică a „Piticilor Creativi“, picturi şi fotografii semnate de Leia Tarnoveţchi şi Diana Băican – două „decebaliste“ premiate în toată lumea pentru talentul lor, precum şi portretele în creion ale Mirunei Armioni, studentă la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. Din program nu lipsesc creaţiile inventatorului Corneliu Birtok-Băneasă, poezia şi pastelul Cristinei Boştină, alături de conceptul „Bicicleta cu Talent“.
În centrul evenimentului va fi o expoziţie a maşinilor de epocă – 20 de automobile vechi de peste 30 de ani vor fi expuse în parcarea din Piaţa Cetăţii de Clasic Car Hunedoara. Vedeta paradei este un Renault fabricat în 1921, perfect funcţional, dar printre maşinile de colecţie vor exista şi modele Dacia 1100 şi Dacia 1300, precum şi o limuzină creată de Mercedes la începutul anilor ‘80.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Muntean a iniţiat, Moş a semnat, Oancea, pus să descâlcească iţele. Lucrările de pe Aleea Păcii vor fi suspendate

Lucrările de amenajare a unui trotuar pe Aleea Păcii din Deva vor fi suspendate. Decizia a fost luată de primarul...

Bulina neagră, 7.06.2018

Dragoş Marius Botoroagă, om de afaceri din judeţul Hunedoara Pentru că a fost condamnat definitiv la doi ani şi şase...

Bulina albă, 7.06.2018

Ferdinand-Zoltan Pogocsan, viceprimar al municipiului Deva: Pentru că s-a bucurat de susţinerea şi încrederea colegilor din Consiliul local Deva, care...

Închide