Sport

Între jucătorii Jiului a intrat dihonia

11 x 1 lutu

Ciprian Marinuţ

Salariul mare pe care îl are în contract coechipierul lor Ionuţ Luţu, care a evoluat foarte puţin în turul campionatului, este considerat nedrept şi deranjant de mai mulţi jucători ai echipei Jiul Petroşani.

Unii cu munca, alţii cu banii
Transferat cu surle şi trâmbiţe de conducerea Jiului în luna septembrie a anului trecut, pentru a pune umărul la promovarea în Liga I, Ionuţ Luţu a devenit un fel de măr al discordiei la formaţia din Petroşani. Salariul mare, comparativ cu a celorlalţi jucători din lot, obţinut la semnătură, pe baza palmaresului anterior de top, a devenit o pată neagră pe obrazul lui Luţu, întrucât fotbalistul nu a justificat prin prestaţiile sale din teren o astfel de investiţie. După ani de celebritate petrecuţi la Steaua, Rapid, Galatasaray sau în Coreea, cel poreclit „Hagi – Luţu” este vorbit pe la spate de coechipieri, care se simt nedreptăţiţi. „Nu este corect faţă de noi, ceilalţi jucători, ca Luţu să fie atât de bine plătit, în condiţiile în care noi ducem greul la echipă, iar el a jucat foarte puţin”, a spus un fotbalist, care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea. Nemulţumirea colegilor lui Luţu pare îndreptăţită, mai ales că „vedeta” a fost rezervă la primele meciuri la Jiul, iar apoi, când a devenit titular, a fost eliminat în meciul cu U. Cluj şi suspendat pentru cinci etape. Pe de altă parte, viaţa nu e întotdeauna dreaptă şi ca în orice afacere (înţelegere), nu trebuie criticat cel care cere, ci cel care plăteşte. În speţă, patronul Alin Simota, care dă impresia că nu ştie să aprecieze corect valoarea şi prestaţia fotbaliştilor.

Situaţie similară la Lupeni
Un caz asemănător există şi la Minerul Lupeni, acolo unde Adrian Câmpeanu, fost căpitan de echipă, are unul dintre cele mai mici contracte. Câmpeanu, care a evoluat în 15 partide în tur din 17 posibile, are un salariu lunar de aproximativ 1.400 de lei, mult inferior faţă de alţi jucători din lot, care au şi evoluat mai puţin. „Vom tăia din salariile celor care au stat degeaba şi le vom da celor care au muncit”, a spus preşedintele Cornel Resmeriţă. Oficialul grupării din Liga a II-a a mai afirmat că se bazează pe cuplul de antrenori Petre Gigiu – Iosif Rus, pentru salvarea de la retrogradare în acest sezon. „Sunt antrenorii pe care deocamdată ne bazăm şi în returul campionatului“, a adăugat Resmeriţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura