Sport

Devenii domină lotul naţionalei

11 x 2 FC DEva

Ciprian Marinuţ

Portarul Iancu şi jucătorii Dobre, Lupu, Gherman, Al-Ioani, Matei şi Şotârcă de la FC Deva au fost convocaţi din nou la prima reprezentativă de futsal a României, pentru amicalele cu Slovenia şi vor fi, ca de obicei, majoritari în lotul tricolor.

Şapte campioni în lot
Reunirea lotului campioanei României la futsal, FC Deva, a fost amânată, întrucât şapte internaţionali ai grupării devene se vor prezenta întâi la o întrunire a naţionalei, pentru a disputa două amicale cu Slovenia. „Internaţionalii echipei noastre se vor întâlni cu ceilalţi componenţi ai naţionalei tricolore  în data de 11 ianuarie la Hotel Wien din Deva, după care vor efectua un turneu în Slovenia, unde vor susţine două meciuri amicale în 16 şi 17 ianuarie. Din această cauză, reluarea pregătirilor pentru retur a fost amânată, până la revenirea în ţară a celor şapte internaţionali”, a spus George Mara, preşedintele echipei devene.

Autorităţile, sensibile
Oficialul echipei devene susţine că există riscul ca performanţele şi chiar existenţa FC Deva să fie puse la podea de criza financiară. „În urma apelului nostru lansat în presă pentru sprijinirea financiară a echipei am primit semnale doar de la autorităţile locale şi judeţene. Reprezentanţii Consiliului Local Deva ne-au transmis că ne vor susţine în continuare pe măsura posibilităţilor. Iar Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, s-a arătat dispus să ne întâlnim, pentru a găsi noi variante de finanţare. Va trebui să discutăm şi cu jucătorii, să vedem dacă acceptă diminuări salariale, iar dacă nu se vor găsi soluţii, e posibil să ne încetăm activitatea”, a precizat George Mara, preşedintele FC Deva.
Pentru a se menţine în top, FC Deva, tripla campioană a României la futsal, are nevoie de sprijin financiar şi de la alţi parteneri care iubesc futsalul şi performanţa sau sunt interesaţi să-şi asocieze numele cu o formaţie galonată. Echipa mai contează acum doar pe sprijinul Consiliului Local Deva şi a Consiliului Judeţean Hunedoara şi pe unii sponsori foarte apropiaţi. „Dorim să atragem şi alţi sponsori alături de echipă, cu scopul de a o menţine la acelaşi nivel de performanţă. Invităm aşadar, orice om de afaceri sau companie care iubesc futsalul şi performanţa să ni se alăture. Acceptăm orice formule de colaborare, de la o simplă sponsorizare, la parteneriat sau chiar la cedarea, fără pretenţii, a clubului, dacă vine o firmă puternică şi serioasă. Important e să nu lăsăm ca echipa să pice în mediocritate din motive financiare sau, mai grav, să o lăsăm să dispară, cum au păţit şi alte formaţii”, a spus George Mara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura