Sport

Intrare liberă la derby-ul hunedorean

Ciprian Marinuţ

Orgoliul şi rivalitatea locală vor fi principalele ingrediente ale derby-ului judeţean, dintre echipa oficială a Hunedoarei, FC Hunedoara, şi formaţia din „exil” a municipiului de pe Cerna, CFR Simeria. Banii nu vor fi un obstacol pentru cei care vor să asiste la joc, întrucât intrarea va fi liberă.

Ţinte diferite, acelaşi obiectiv
Primul derby hunedorean din acest sezon al Ligii a III-a se va disputa, azi, de la ora 17.00, pe Stadionul „Michael Klein”, iar intrarea publicului va fi liberă. Alb-albaştrii, pregătiţi de Erik Lincar, sunt obligaţi să câştige, pentru a ţine pasul cu liderul surpriză, Milenium Giarmata, aflat la cinci puncte distanţă. „Sper ca echipa să joace un fotbal de calitate şi să obţină cele trei puncte puse în joc. Nu am fost mulţumit de modul cum s-au prezentat jucătorii în partidele cu Millenium Giarmata şi CS Vladimirescu, dar poate că între timp, antrenorul Erik Lincar a pus lucrurile la punct”, a spus Silvan Toma, finanţatorul FC Hunedoara.
„Taurii galben-verzi”, antrenaţi de Marius Opric, ţintesc victoria, pentru a evada din subsolul clasamentului. „Obiectivul nostru e să câştigăm indiferent de adversar, aşa că nici întâlnirea cu FC Hunedoara nu face excepţie. Sper ca victoria din etapa trecută cu Gloria Arad să fie adevăratul start de campionat pentru noi şi să începem să strângem puncte. Avem mulţi jucători în lot care au evoluat la Hunedoara sau care sunt hunedoreni şi cred că dorinţa lor de a demonstra că sunt fotbalişti valoroşi ne poate aduce un rezultat pozitiv”, a spus Marius Opric, antrenorul CFR-ului. Partida va fi condusă la centru de arbitrul Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), ajutat la cele două tuşe de Nicolae Cristian Radu (Anina) şi Ionel Caius Drula (Drobeta Turnu Severin).

 

O deplasare grea, alta accesibilă
Jiul Petroşani, a treia echipă hunedoreană din eşalonul trei, va juca, azi, în deplasare, cu FC Şcolar Reşiţa. Bănăţenii au avut un start de sezon bun şi sunt mai sus în clasament decât alb-negrii, aşa că jocul se anunţă complicat. Jiul nu-şi mai poate permite însă paşi greşiţi, iar antrenorul Marin Tudorache trebuie să demonstreze că a schimbat faţa echipei de la venirea sa pe banca tehnică.
Mureşul Deva, unica echipă hunedoreană din liga secundă, are o mare şansă de a obţine puncte albe pentru zile negre. Trupa antrenată de Constantin Olariu va juca, mâine, în deplasare, în compania ultimei clasate, Arieşul Turda, şi ar trebui să profite de startul ezitant de campionat al adversarilor şi să obţină un rezultat pozitiv.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.