EvenimentFlash

O locomotivă a fost cuprinsă de flăcări

Cristina Ghenea

 Locomotiva unui tren care circula de la Budapesta spre Bucureşti a luat foc ieri dimineaţă în staţia CFR Orăştie. Patru trenuri au avut, în total, o întârziere de peste 350 de minute, în timp ce alte patru au fost anulate.

A rupt firele electrice

Totul a pornit de la neatenţia unui şofer din comuna Cârjiţi, în vârstă de 46 de ani, care a reuşit să întrerupă circulaţia feroviară. Aflat la volanul unei autocamion, care avea bena ridicată, bărbatul a agăţat şi a rupt firele de contact, încercând să treacă peste calea ferată. Imediat după acest incident, bărbatul a fugit de la faţa locului, fiind ulterior găsit de poliţişti. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, şoferul s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Ghinionul s-a ţinut lanţ

După ce firele au fost distruse, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pe ruta Simeria-Şibot, trenurile de călători au fost preluate de locomotive Diesel. Una dintre acestea, mai exact cea care a preluat trenul rapid care circula între Budapesta şi Bucureşti, a luat foc la scurt timp după ce a plecat din Gara Simeria, în apropierea staţiei CFR Orăştie. Pompierii au reuşit să stingă incendiul, iar vagoanele de călători au fost preluate de o altă locomotivă Diesel, continuându-şi călătoria. Nici o persoană nu a fost rănită.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura