Funcţionarii primăriei au pedalat prin centrul Devei

23 septembrie 2011 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash
Cristina Ghenea
 
Angajaţii Primăriei Deva s-au alăturat ieri milioanelor de cetăţeni din toată Europa, care au marcat „Ziua fără maşini” – acţiune care face parte din Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Astfel, aproximativ 30 de funcţionari, bărbaţi şi femei, au pedalat preţ de câteva de minute, prin centrul municipiului. 
„În jur de 30 de angajaţi ai instituţiei noastre s-au alăturat acestei acţiuni, susţinând reducerea poluării şi efectuarea mişcării fizice. Bicicletele folosite fac parte din cele 130, pe care primăria le va pune la dispoziţia devenilor începând de mâine (n.r. astăzi). Astfel, atât din parcul de la poalele Cetăţii, cât şi din faţa Casei de Cultură, cetăţenii pot folosi  aceste biciclete gratuit, doar pe baza buletinului”, a precizat Cosmin Costa, viceprimarul municipiului Deva.
„Ziua fără maşini” a fost organizată prima oară în 1994 în Irlanda, Marea Britanie şi Franţa. În anul 2000, Comisia Europeană a decretat „Ziua fără maşini” drept o iniţiativă europeană, iar ulterior, a fost declarată acţiune globală. Ieri, acest eveniment a fost sărbătorit în 90 de localităţi din Franţa, 629 de localităţi din Spania, 51 de localităţi din Portugalia şi 40 din ţara noastră.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. grun spune:

  Mai bine faceti pistele speciale pentru biciclete, pentru ca circulatia pe bicicleta in Deva constituie, in prezent, un pericol de moarte ! Numai condidatii la sinucidere au curajul sau inconstienta sa circule pe biciclete.
  De asemenea trebuie rezolvata si problema pietonilor, deoarece in multe zone nu sunt trotuare, sau acestea sunt ocupate de masini. Este urgenta o strategie privind circulatia in oras. Dupa aceea putem sa ne laudam….

 2. Simona spune:

  Exact asa cum spuneti ,stimate Grun! A circula cu biclicleta in acest oras este o aventura riscanta ! Practic este IMPOSIBIL, daca tii la viata ta. Asa ca…vorbim discutii, cu promovarea mersului pe bicicleta, cu renuntarea la masina, s.a.m.d. E o aventura penibila si sa iesi la o plimbare la pas, prin oras… Trotuarele (atatea cate sunt ele si asa de ingustate incat nu poti sa-ti tii sotul,sotia sau copilul de mana , nu mai vorbesc daca te “intalnesti” cu vren pieton ce vine din sens opus…) sunt toate crapate, sparte, gaurite, valurite, ti-e mai mare scarba…si-ti piere pofta de plimbare. Da’ nu-i nimic, noi sa ne laudam, in rest, principiul de baza la Deva este “las’, ca-i bine si-asa!”

 3. RUPA VILI spune:

  un functionar public trebuie sa aiba o anumita tinuta la locul de munca ,acestia de pe bicicleta erau dupa ora de munca ,deci nu mai puteti sa-i incadrati la functionari publici ,mai ganditi si la realitatea adevarata.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Era, probabil, flămând

Poliţiştii deveni au fost anunţaţi de agentul de pază al unui supermarket din Deva, că a reţinut un tânăr, care...

Moloţ n-are nici un leu în conturi

Mircea Ioan Moloţ (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, stă destul de rău în ceea ce priveşte banii din conturi, sau...

Primul pas spre un spital european

Pacienţii hunedoreni care ajung acum la secţiile Interne I şi II din Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva vor beneficia de...

Închide