Intoxicaţi, în grup, cu etnobotanice

24 august 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Cosman Cosman

Trei tineri din Vulcan, dintre care doi minori, au ajuns la spital în stare destul de gravă, după ce s-au intoxicat cu etnobotanice.


Mama unuia dintre ei a chemat salvarea, după ce a văzut starea în care se află cei trei băieţi, găsindu-i căzuţi în iarbă. Când i-au preluat medicii de la Compartimentul de Primire Urgenţe, tinerii – în vârstă de 16, 17, respectiv 21 de ani – erau incoerenţi şi, din când în când, aveau stări de euforie, dar au reuşit să le spună medicilor că au consumat etnobotanice sub formă de ţigări.
„Tinerii au fost perfuzaţi şi s-a acţionat pentru eliminarea toxicului din organism, prin creşterea diurezei şi administrarea de lichid perfuzabil, concomitent cu monitorizarea şi menţinerea funcţiilor vitale”, a declarat Mariana Mateescu, managerul Spitalului municipal din Vulcan.
Ieri dimineaţă, cei trei tineri au fost externaţi, dar a fost anunţată şi Poliţia, conform protocolului. „Reprezentanţii  Spitalului ne-au solicitat şi ne-au anunţat că tinerii sunt puţin agitaţi, după ce ar fi consumat substanţe etnobotanice”, a precizat Mugurel Teodosiu, adjunctul Poliţiei municipiului Vulcan.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cod galben de caniculã

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de caniculă, valabilă atât în această după-amiază, cât şi în a doua...

Mircea Pătrânjan: ,,Romosul are multe de oferit“

Comuna Romos are avantajul de a se învecina cu zone turistice, precum staţiunea Geoagiu-Băi, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei sau...

Provizoratul subprefectului Szabo, pe cale sã expire

Numit temporar în funcţie la începutul lunii aprilie, subprefectul judeţului Hunedoara, Marius Szabo (foto), ar fi trebuit să se prezinte...

Închide