Intoxicaţi, în grup, cu etnobotanice

Cosman Cosman

Trei tineri din Vulcan, dintre care doi minori, au ajuns la spital în stare destul de gravă, după ce s-au intoxicat cu etnobotanice.


Mama unuia dintre ei a chemat salvarea, după ce a văzut starea în care se află cei trei băieţi, găsindu-i căzuţi în iarbă. Când i-au preluat medicii de la Compartimentul de Primire Urgenţe, tinerii – în vârstă de 16, 17, respectiv 21 de ani – erau incoerenţi şi, din când în când, aveau stări de euforie, dar au reuşit să le spună medicilor că au consumat etnobotanice sub formă de ţigări.
„Tinerii au fost perfuzaţi şi s-a acţionat pentru eliminarea toxicului din organism, prin creşterea diurezei şi administrarea de lichid perfuzabil, concomitent cu monitorizarea şi menţinerea funcţiilor vitale”, a declarat Mariana Mateescu, managerul Spitalului municipal din Vulcan.
Ieri dimineaţă, cei trei tineri au fost externaţi, dar a fost anunţată şi Poliţia, conform protocolului. „Reprezentanţii  Spitalului ne-au solicitat şi ne-au anunţat că tinerii sunt puţin agitaţi, după ce ar fi consumat substanţe etnobotanice”, a precizat Mugurel Teodosiu, adjunctul Poliţiei municipiului Vulcan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.