Interdicții în două comune hunedorene din cauza creșterii cazurilor de Covid

Comunele Zam şi Peştişu Mic, care înregistrează cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19 din judeţul Hu­ne­doara, vor institui, de astăzi, la acest sfârşit de săptămână, interdicţii de cir­culaţie pe timp de noapte şi restricţii în func­ţionarea spaţiilor comerciale, con­form unei hotărâri luate de Comitetul Ju­de­ţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).
În comuna Zam, incidenţa infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 era calculată ieri la o valoare de 9,18, iar în comuna Peştişu Mic, la o valoare de 6,01 la mia de locuitori.
Potrivit hotărârii adoptate de CJSU Hunedoara, locuitorii celor două comune vor trebui să poarte, obligatoriu, masca de protecţie în toate spaţiile publice, inclusiv în mijloacele de transport în comun sau magazine.
De luni până joi se poate circula fără restricţii, iar de vineri până duminică se impun interdicţii în intervalul orar 20,00 – 05,00. În cazuri excepţionale, se poate circula în baza unei declaraţii pe propria răspundere.
Măsura nu se aplică persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19.
Hotărârea prin care se instituie res­tricţiile în cele două comune, dar şi în alte localităţi din judeţ poate fi consultată pe site-ul Instituţiei Prefectului Hunedoara.
Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), incidenţa cazurilor de COVID-19 a fost calculată, ieri, la o valoare de 2,57 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile fiind con­semnate 1.151 cazuri de îmbol­nă­viri. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.