Terenuri pentru tineri repartizate prin tragere la sorţi

Tinerii care au solicitat terenuri gratuite pentru construirea de case şi au îndeplinit toate condiţiile legale au fost invitaţi ieri în Sala Mare a Primăriei municipiului Hu­ne­doara pentru a li se repartiza parcelele dis­ponibile pe Aleea Tineretului.

Vor avea și utilitățile necesare
La fel ca în cazul locuinţelor ANL atribuite săptămâna trecută, şi de această dată s-a decis ca repartizarea să se facă prin tragere la sorţi: fiecare beneficiar de teren şi-a extras singur numărul parcelei pe care o va avea la dispoziţie pentru a-şi ridica o lo­cu­inţă. Metoda a fost agreată de toţi cei 17 tineri care au întrunit condiţiile legale pen­tru a beneficia de câte o parcelă de teren.
„Nu am dorit să se creadă că am fi fa­vo­rizat pe cineva anume în nici una dintre eta­pele procedurii de atribuire a terenurilor. La fel am procedat şi în cazul locuinţelor ANL din blocul recent finalizat pe strada Alex­andru Vlahuţă. Pe Aleea Tineretului s-au identificat 21 de parcele de teren. Noi am fi dorit să le atribuim astăzi (n.r.-ieri) pe toate, însă doar 17 solicitanţi au întrunit toate condiţiile legale şi procedurale necesare. Anul viitor, în zona parcelelor atribuite acum, se va construi un drum de acces şi se vor realiza reţelele de utilităţi necesare. Ne dorim ca, în viitorul apropiat, să identificăm şi alte terenuri pe care să le parcelăm şi să le punem la dispoziţia tinerilor care doresc să îşi ridice case”, spune primarul muni­ci­piului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Pe lângă cei 17 solicitanţi care ieri au aflat pe ce parcele îşi vor putea construi lo­cu­inţele, au mai existat alte 75 de persoane care şi-au manifestat interesul pentru a primi în folosinţă cu titlu gratuit suprafeţe de teren, dar solicitările acestora au fost res­pinse din cauză că nu au depus toate documentele solicitate, sau titularii nu au mai întrunit condiţiile legale necesare.
În luna iunie a anului trecut, Consiliul Local Hunedoara a adoptat un regulament în baza căruia municipalitatea să poată atribui cu titlu gratuit parcele de teren tinerilor in­teresaţi de construirea unei locuinţe (pro­prie­tate personală), în baza Legii 15/2003.
Primăria Hunedoara a identificat în apro­pierea Grădinii Zoologice, 21 de parcele de teren, cu suprafeţe de aproximativ 300 de mp fiecare, ce au putut fi atribuite tinerilor interesaţi. Conform Legii 15/2003, pot be­neficia de terenuri gratuite pentru cons­truc­ţia unei locuinţe, persoanele cu vârste cu­prinse între 18 şi 35 de ani (la data de­punerii cererii).
Conform regulamentului adoptat de Consiliul Local în iunie 2020 (prin HCL nr. 193/26.06.2020), soliciantul a trebuit să depună o singură cerere, în nume propriu sau împreună cu soţul/soţia, să fie cetăţean român şi să aibă domiciliul în municipiul Hunedoara. O altă condiţie a fost (şi este) ca solicitantul (împreună cu soţul/soţia) să nu fi avut sau să nu deţină în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, nici în Hunedoara şi nici în alte localităţi.
De la data atribuirii efective a parcelei de teren, beneficiarul este obligat să înceapă construcţia unei locuinţe în termen de cel mult un an şi să o finalizeze în termen de cel mult 7 ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.