Întâlnirea cu premierul Ludovic Orban a fost deosebit de benefică

În calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) am participat alături de colegii din Comitetul Director la întâlnirea cu Premierul României, domnul Ludovic Orban.

La întâlnire au participat şi:
Vasile-Florin Cîţu – Ministrul Finanţelor Publice
Vetuţa Stănescu – Secretar de Stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei
Victoria Violeta Alexandru – Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale
Mirela Călugăreanu – Preşedinte ANAF
Eugen Cojoacă – Preşedinte ANAP
Ioan-Sabin Sărmaş – Preşedinte Autoritatea pentru Digitalizarea României
Am discutat aplicat şi în detaliu care sunt priorităţile legislative ale Asociaţiei Municipiilor din România. Sunt necesare unele modificări legislative pentru eficientizarea funcţionării primăriilor în relaţia cu cetăţeanul. De aceea, primul punct discutat a fost cel al necesităţii digitalizării privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităţilor şi instituţiilor publice.
De asemenea, am discutat despre finanţarea autorităţilor publice locale, rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 şi asigurarea sumelor necesare funcţionării administraţiei publice locale, stabilirea cotelor din impozitul pe venit, ce revin autorităţilor locale, transparentizarea încasărilor din impozitul pe venit la nivelul fiecărei Unităţi Administrativ Teritoriale, prin publicarea acestei informaţii, cel puţin trimestrial, pe pagina de Internet a MFP/ANAF etc.
A fost o ocazie deosebită ca, pe lângă ordinea de zi a Comitetului Director al AMR să avem o discuţie directă cu miniştrii Guvernului României despre problemele administraţiilor publice locale.
Ca de fiecare dată am găsit o totală deschidere a domnului Prim-Ministru, Ludovic Orban şi a celorlalţi miniştri din actualul guvern.
Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva
Asociaţia Municipiilor din România este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.

2 comentarii la „Întâlnirea cu premierul Ludovic Orban a fost deosebit de benefică

  • 10 iunie 2020 la 7:08
    Legătură permanentă

    Sigur ca a fost benefica, ceva contract primit cu dedicatie pentru primarul care si-a trimis soferul la examen. Pana una alta in municipiul Deva capitala de judet nu avem trotuare. Dar asta nu vede acest primar…

  • 10 iunie 2020 la 9:32
    Legătură permanentă

    Unde ati baut si fumat,la sica mandolina in birou sau prin Centrul vechi?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.