Politica si administratie

Întâlnirea cu medicii de familie, de la Hunedoara, un pas important pentru integrarea serviciilor medicale oferite cetăţenilor

Magdalena Șerban

Recent, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a găzduit o întâlnire de lucru ce a reunit medici de familie, precum și repre­zentanți ai administrației publice lo­cale și ai instituției sanitare, eveni­mentul fiind organizat de conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara. Obiectivul comun a fost acela de a înainta soluții pentru îmbu­nătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite.

Colaborarea între instituții este vitală
Au fost prezenți edilul șef al mu­nicipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, Radu Budae – managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, directorul general al CAS Hunedoara – Adrian David și managerul Spitalului CF Simeria, Andrei Alexandru Bolojan. S-au dezbătut tematici precum carențele sistemului informatic care nu de puține ori înregistrează întârzieri și erori, problema deficitului de personal și multe alte aspecte care trebuie co­rec­tate, astfel încât pacientul să benefi­cieze de timp scurt de așteptare și cele mai bune condiții de tratament și în­gri­jire. „Spitalul nostru a găzduit întâl­nirea dintre autoritatea publică locală, pri­marul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu și reprezentanții Casei de Asi­gurări de Sănătate Hunedoara, me­dici de familie din Hunedoara, Co­mitetul Director al Spitalului Municipal Hunedoara, scopul principal fiind cel de optimizare a relațiilor dintre instituțiile implicate pentru ca serviciile medicale oferite ce­tățenilor să fie integrate, să fie eliminați, pe cât posibil, timpii de aș­tep­tare, atât în cazul medicilor de familie cât și al struc­turilor spitalului. În fond, bene­ficiarul final trebuie să fie pacien­tul”, a afirmat Radu Budae (foto), managerul Spita­lu­lui Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. „Rolul meu este acela de a sprijini, atât cât este posibil, prin inter­mediul administraţiei locale, institu­ţio­nal, din toate punctele de vedere. Uşa noastră este deschisă mereu, pentru aspecte cărora, fireşte, le-am putea găsi rezolvarea împreună. E nevoie de o comunicare eficientă, instituţională, pentru ca lucrurile să decurgă normal, astfel încât toţi factorii să fie mulţumiţi, accentul căzând, bine­înţeles, pe hu­ne­dorenii care apelează la serviciile ca­drelor medicale”, a punctat primarul mu­ni­cipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.