Actualitate

Intabulările gratuite, neinteresante pentru petroşăneni

Carmen Cosman

Un program care în restul judeţului s-a bucurat de mare succes, s-a împotmolit în Cartierul Colonie din Petroşani. Este vorba despre posibilitatea localnicilor de a-şi intabula gratuit proprietăţile.

Prima etapă, la Geoagiu

Doar 48 de persoane din Cartierul Colonie, din municipiul Petroşani, au beneficiat până acum de posibilitatea de a-şi intabula gratuit proprietăţile.

Programul a fost demarat, în luna august, de reprezentanţii Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Hunedoara, împreună cu administraţiile publice locale. Dar, deşi în alte zone ale judeţului s-a bucurat de succes, la Petroşani lucrurile nu au stat la fel, chiar dacă astfel ar fi fost scutiţi de drumuri şi plata unor taxe consistente. “Din păcate, oamenii nu au fost atât de receptivi pe cât ne-am fi aşteptat să fie. Noi am preluat 48 de cereri din partea proprietarilor care au dat curs ideii noastre. Sigur, ar fi trebuit să fie mult mai mulţi, pentru că o intabulare costă în jur de 1.000 de lei, o sumă destul de importantă pentru zona Colonie, unde sunt mulţi pensionari”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani. Cei care nu şi-au intabulat casele până acum, mai pot, încă, să vină la primărie, să-şi depună actele.

Până acum, zeci de familii hunedorene au reuşit să economisească sume importante de bani în urma acestei acţiuni derulate de Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Hunedoara, care vizează intabularea cu titlu gratuit a unor terenuri şi imobile. Prima etapă a acţiunii a avut loc la Geoagiu, unde au fost intabulate 20 de parcele de teren, pentru tot atâţia proprietari, iar ulterior, alte 60 de persoane din Simeria au primit extrasele de Carte Funciară şi încheierile de intabulare. A treia etapă a programului vizează Cartierul Colonie, dar aici lucrurile par ceva mai complicate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura