Instanţa Tribunalului Alba nu a acceptat propunerea procurorilor anticorupţie. Moloţ şi Balint au scăpat de arest!

4 decembrie 2014 | 4 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

molot balintMircea Crivăţ

După cum aţi putut citi în ediţia online şi în cea tipărită a cotidianului nostru, miercuri, 3 decembrie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a următoarelor persoane, având calitatea de inculpaţi, într-un dosar de corupţie: Mircea Moloţ, Tiberiu Balint, Robertto-Patrick Venter, Emanoil Milică Pup, Vasile Axinte, Victor Arion şi Mariana Frăţilescu.
Primii cinci dintre cei amintiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi joi, au fost prezentaţi judecătorilor de la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.
Şedinţa de judecată, a început la ora 12.00 şi nu a fost publică. La ora 17.00, expirându-i mandatul de reţinere de 24 de ore, Moloţ a ieşit din sala de judecată, aşteptând pe holul tribunalului decizia instanţei. La ora 19.00 le-a expirat mandatele de reţinere şi celorlalţi patru inculpaţi.
În final, în urma susţinerilor procurorului DNA, a audierii inculpaţilor şi ale apărătorilor celor cinci inculpaţi, instanţa a respins cererea DNA de arestare a acestora şi a dispus cercetarea lor sub măsura preventivă a controlului judiciar, cu respectarea anumitor obligaţii prevăzute de lege.
Decizia tribunalului nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare, la Curtea de Apel Alba Iulia.
De ce sunt acuzaţi Moloţ, Balint & compania
Iată care sunt acuzaţiile aduse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Alba Iulia, celor cinci inculpaţi, aşa cum au fost ele prezentate în comunicatul postat pe  site-ul DNA:
MIRCEA IOAN MOLOŢ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de:
– trafic de influenţă, în formă continuată (2 acte materiale)
– luare de mită, în formă continuată (21 acte materiale)
– luare de mită
– luare de mită, în formă continuată (3 acte materiale)
– folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial
– spălare de bani, în forma instigării (2 infracţiuni)
– conflict de interese
– deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat
TIBERIU IOAN BALINT, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de:
– luare de mită, în formă continuată
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (4 acte materiale)
– spălare de bani, în forma instigării
ROBERTTO-PATRICK VENTER, administrator al SC Vivanty Industries SRL Şoimuş, cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de:
– complicitate la luare de mită, în formă continuată, (21 acte materiale)
– complicitate la luare de mită, în formă continuată (3 acte materiale)
– spălare de bani (2 infracţiuni)
– fals în înscrisuri sub semnătură privată
EMANOIL MILICĂ PUP, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de:
– dare de mită, în formă continuată (3 acte materiale)
– dare de mită, în formă continuată
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (3 acte materiale)
– spălare de bani, în forma complicităţii (2 infracţiuni)
VASILE  AXINTE, administrator al SC Viva Construct SRL şi SC Euro Cons Expert SRL, cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de:
– cumpărare de influenţă în formă continuată (2 acte materiale)
– dare de mită în formă continuată (21 acte materiale)
– dare de mită
– fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată  (21 acte materiale)
– complicitate la spălare de bani.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. florin spune:

  Parca prevad ce o sa i sufle de praf vreo zece ani de acum inainte prin tibunale.(vezi procesul cu ANI de incopatibilitate a lui Molot, la o 1001 aminare)

 2. liber spune:

  Nu este vinovat minte.lumea domnu molot nu fura . Are grija de fam.lui :))) .este doar un.simplu profesor ca si Iohanis asa ca din salari de.profesori ati vazut cate se poate cumpara domnu.molot a fost profesor.la.fel ca iohanis sau antrenat din scoala de la fondu clasei acum ataca fondu tari 😉 Votati Iohanis nu va proteja coruptia si hotia se vede Molot a scapat ca e curat :)))) huu mincinosiii. Ponta ne vinde… iohanis ne de pe gratis 😉

 3. Mefisto spune:

  Bai bolovane, ai “liber” la pupat in dos PSD-ul cat vrei, da cu profesorii ce ai ?

  Si mai ales ce are Molot si Iohannis cu analfabetismul tau ?

  Mai lasati grohaiturile si mai puneti mana la lucru, ca varsaturi agramate ati regurgitat destul, spumatilor .

 4. Moise Nicoară spune:

  Eu nu inteleg cum poate Purcel, la atatea acuzatii, sa vina si sa spuna ca este nevinovat:trafic de influenţă, în formă continuată (2 acte materiale); luare de mită, în formă continuată (21 acte materiale); luare de mită; luare de mită, în formă continuată (3 acte materiale); folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial;spălare de bani, în forma instigării (2 infracţiuni); conflict de interese;deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat. sa admitem ca dosarul este o contrafacere. Acuzatiile sunt prea multe si diverse pentru a putea fi Purcel total nevinovat. Cel mai elegant ar fi sa-si dea demisia.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Proxeneţii din Valea Jiului au fost trimişi după gratii

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au încuviinţat solicitarea DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei...

Fostul director al AJOFM Hunedoara, acuzat de fapte de natură penală de către ANI

Vasile Iorgovan (foto), fostul director executiv al AJOFM Hunedoara, este acuzat de mai multe fapte de natură penală, săvârşite în...

Gura lumii 5.12.2014

Dincolo de orice alte aspecte care pot fi interpretate de unii pozitiv, iar de alţii negativ, incontestabilul câştig al Revoluţiei...

Închide