Instanţa a oprit executarea garanţiei bancare a constructorului spaniol de pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

9 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

              Problemele cu Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva nu se mai termină! Ceea ce ştim clar este că acest tronson nu a fost datîn trafic. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la Deva, în urmă cu câteva zile, că Lotul 3 va fi dat în folosinţă la sfârşitul acestei luni.
„Astăzi avem un nou episod din teatrul absurd numit <<Muzeul Autostrăzii A1 Lugoj-Deva Lot 3>>. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a pierdut deja primul proces contra constructorului spaniol Comsa.
Vineri, 06.09.2019, Tribunalul Bucureşti a dat dreptate şi a oprit executarea garanţiei bancare iniţiată de CNAIR până la soluţionarea cererii de arbitraj din cinci septembrie 2019, procedură care poate dura luni, poate chiar ani întregi. Pe româneşte, CNAIR nu se poate atinge de banii spaniolilor. Astfel, realitatea contrazice gogoşile vândute de ministrul Transporturilor Cuc şi directorul CNAIR, Scarlat, care declarau că aşa-zisele probleme şi lucrări nefinalizate de constructor vor fi remediate pe banii acestuia.
Mai mult, în ciuda noilor promisiuni făcute de Cuc, deschiderea tronsonului-muzeu de 21 de km este în continuare incertă, la 28 de zile de când putea fi inaugurat şi la 12 zile de la rezilierea contractului executat în proporţie de 99 la sută. Nu este nicio grabă! şoferii mai pot aştepta, riscându-şi viaţa şi rupându-şi maşinile pe DN7 şi DN68A. Desigur, tot noi vom plăti toate bâlbele şi prostiile făcute de iresponsabilii CNAIR”, au scris cei de la Asociaţia Pro Infrastructură pe pagina de Facebook.(Adriana Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Diaspora vrea centre de sprijin pentru lucrătorii români din străinătate

                 Forumul Românilor de Pretutindeni, la care au participat peste 120 de conaţionali din 27 de ţări din întreaga...

Gura lumii, 10.09.2019

Vorbesc cârcotaşii prin târg că un edil de pe la noi a fost ameninţat de-a dreptul de către un parlamentar...

Bulină neagră, 10.09.2019

Laurenţiu Stroe, tânăr din Petroşani

Închide