Premierul Viorica Dăncilă a participat la deschiderea anului şcolar la Sântămăria Orlea. „Educaţia reprezintă o şansă pentru copiii din mediul rural”

9 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

      Ieri, premierul Viorica Dăncilă nu a plecat din judeţul nostru, înainte să participe la deschiderea noului an şcolar în comuna Sântămăria Orlea.
Primul ministru al României a spus la Sântămăria Orlea că este important ca elevii din mediul rural să aibă aceleaşi oportunităţi ca şi copiii din mediul urban. Viorica Dăncilă a spus că îşi doreşte ca un număr cât mai mare dintre aceştia să poată urma cursurile unei facultăţi.

     Investiţii în şcoli şi grădiniţă
„Am considerat că trebuie să particip la deschiderea anului şcolar şi la o şcoală din mediul rural. Este important să ne îndreptăm atenţia către copiii din mediul rural, care merită aceleaşi oportunităţi ca şi cei din mediul urban. Am găsit aici un primar foarte inimos, investiţii în şcoli, în grădiniţă, ceea ce arată preocuparea atât a administraţiei locale, dar şi a Guvernului României, pentru că sunt proiecte desfăşurate la nivel guvernamental“, a spus Viorica Dăncilă.
În discursul rostit în faţa profesorilor, părinţilor şi elevilor, premierul a menţionat că educaţia reprezintă o şansă pentru copii şi pentru dezvoltarea comunităţilor locale. „Educaţia înseamnă pentru aceşti copii o viaţă mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a-şi clădi un rost în viaţă. Educaţia reprezintă, concret, ieşirea din sărăcie, combaterea violenţei domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiţii personale mai mari. Educaţia înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităţilor locale. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre voi să ajungă la liceul pe care vi-l doriţi, la facultatea pe care o doriţi. Îmi doresc ca voi să faceţi parte dintre acei elevi care ajung la facultate şi fac performanţă. Am încredere în potenţialul vostru, al tuturor, iar viitorul este al vostru. Pentru mine, personal, ca prim-ministru, este important să fac tot ce este posibil pentru a realiza aceste lucruri. Pentru mine, ca prim-ministru, este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate. Şi sunt mândră de această moştenire“, a spus premierul Viorica Dăncilă.
       Bursele şcolare, bugetate
Totodată, premierul a declarat că guvernul va continua programele dedicate domeniului educaţiei, ea menţionând că există resurse bugetare pentru fiecare dintre acestea.
„Continuăm programul de burse şcolare. Continuăm cât mai multe programe care să ajute copiii şi, aşa cum spus, şi copiii din mediul rural, pentru că este important ca aceştia să ajungă la facultate, să facă performanţă. Trebuie să le asigurăm un viitor cât mai bun. Există resurse bugetare. Nu venim cu programe care să nu fie dublate de proiecţie financiară. Suntem oameni responsabili şi atunci când venim cu un program, acesta sigur va avea bugetul necesar“, a spus premierul Guvernului României.(Adriana Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Instanţa a oprit executarea garanţiei bancare a constructorului spaniol de pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Problemele cu Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva nu se mai termină! Ceea ce ştim clar este că acest tronson nu...

Diaspora vrea centre de sprijin pentru lucrătorii români din străinătate

                 Forumul Românilor de Pretutindeni, la care au participat peste 120 de conaţionali din 27 de ţări din întreaga...

Gura lumii, 10.09.2019

Vorbesc cârcotaşii prin târg că un edil de pe la noi a fost ameninţat de-a dreptul de către un parlamentar...

Închide