Insemex Petroşani, prezent la conferinţa internaţională despre securitate şi sănătate în muncă

15 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Recent, o delegaţie condusă de directorul general al Insemex Petroşani, dr. ing. George Artur Găman, a participat la Palatul Parlamentului din Bucureşti, unde s-a desfăşurat conferinţa „Securitate şi Sănătate în Muncă în contextul noilor forme de muncă. Experienţe şi bune practici în statele membre”, organizată de Comisia Europeană şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România.

Manifestarea a fost cofinanţată prin Programul european pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială 2014-2020, iar la eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai ministerelor Muncii din UE, ai Comisiei Europene şi ai altor organizaţii de profil din Europa.
„S-a discutat despre principalele schimbări care au loc pe piaţa muncii, abordându-se inclusiv partea de digitalizare înregistrată în ultimii ani, dinamica tehnologizării, dar şi despre identificarea unor noi forme de muncă, atipice, care nu întotdeauna înseamnă siguranţă din toate punctele de vedere, mai ales de ordin economic, crescând astfel potenţialul de risc. După cum am mai afirmat şi în alt context, sănătatea şi securitatea în muncă rămân polii noştri de interes major, salvarea de vieţi constituind cel mai important palier de cercetare. Pentru a atinge acest obiectiv e nevoie de prevenţie. Rămânem activi în acest domeniu extrem de important pentru societate. Concluzia actuală este că forţa de muncă europeană îmbătrâneşte, vârstele de pensionare cresc, iar viaţa profesională tinde să devină tot mai lungă”, a afirmat dr. ing. George Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Serviciul de salubritate, o noutate pentru comuna Bulzeştii de Sus

De când cu noul operator desemnat de ADI Deşeuri, multe sate de munte beneficiază de serviciu de salubritate, până nu...

După o viaţă dedicată protejării comorilor Ţării Haţegului ”Paznicul dinozaurilor” a plecat la ceruri

Şi-a dedicat o mare parte din viaţă paleontologiei şi a fost custodele Geoparcului Dinozaurilor. Supranumit ”Paznicul dinozaurilor”, Doenel Vulc (foto)...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Răbdarea

Bună să vă fie inima, dragii mei cititori! Bună şi blândă, cu iubire, iertare şi... răbdare! Pentru că răbdarea este...

Închide