Comunitate

Insemex Petroşani încheie 2020 cu aur pe linie şi un premiu special

Magdalena Şerban

Specialiştii de la Institutul Naţional de Cer­ce­tare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petro­şani încheie anul cu noi premii, de data asta obţinute la Salonul Internaţional al Cercetării Şti­inţifice, Inovării şi Inventicii ”PRO INVENT”, ajuns la ediţia cu numărul 17, un eve­niment prestigios, organizat de Univer­si­tatea Tehnică din Cluj Napoca şi desfăşurat în regim online.
Salonul de la Cluj este un loc distinct de întâlnire al inventatorilor şi invenţiilor cu oa­meni de afaceri şi întreprinzători interesaţi să pună în practică rezultatele cercetării, inovării şi creativităţii umane. „Participarea la evenimente de o asemenea anvergură re­prezintă, în primul rând, un prilej de certi­ficare şi reconfirmare a poziţiei pe care o ocupăm în domenul inventicii şi al cercetării, dar constituie şi o pârghie de dezvoltare a contactelor de ordin comercial. Premiul Special Nicolae Vasilescu-Karpen, pe care l-am obţinut acum, este un premiu imple­men­tat de către organizatori în memoria academicianului Nicolae Vasilescu-Karpen, un om de ştiinţă, inginer, fizician şi inventator român care a efectuat o importantă muncă de pionierat. Aşadar, nu doar că e o distincţie de mare preţ, ci e deosebit de onorantă pentru noi. Le mulţumesc încă o dată cole­gilor şi îmi doresc ca 2021 să fie un an de succes”, declară dr. ing. Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedinte al Asociaţiei Salva­to­rilor Minieri şi de Suprafaţă.
Mai trebuie spus că reprezentanţii insti­tutului din Valea Jiului au participat cu un nu­măr de cinci lucrări de cercetare, brevetate sau în curs de brevetare: Stand de încercări pentru testarea rezistenţei la temperatură şi inflamabilitate a aparatelor izolante cu circuit deschis, Stand pentru determinarea tem­pe­raturii de autoaprindere şi a lichidelor infla­mabile cu vâscozitate ridicată, Metodă de prevenire a combustiilor spontane în minele de cărbune şi depozite de suprafaţă, prin termografie aplicată în industria extractive, Sistem de monitorizare şi înregistrare continuă a parametrilor exploziilor de gaze şi Stand pentru aprinderea atmosferei explo­zive praf / aer prin descărcări electrostatice ca­pacitive. Toate au primit medalii de aur.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura