Insemex Petroşani a reprezentat România la Albena

Magdalena Şerban

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Securitate Minieră – Insemex Petroşani au luat parte la ediţia a 18-a a Conferinţei „18th International Multidisciplinary Scientific Geoconference SGEM 2018” ce a avut loc la Albena, în Bulgaria.

În acest an, au fost prezente 43 de ţări şi peste 1.400 de participanţi. Secţiunile ştiinţifice tratate în cadrul manifestării au fost diverse, precum Geologie, Hidrogeologie, Inginerie Geologică şi Geotehnică, Minerit şi Explorare, Explorarea Petrolului şi Gazului, Informatica, Ecologie şi Protecţia Mediului etc.
„Comitetul de recenzie a acceptat pentru publicare un număr de peste 2.040 de lucrări ştiinţifice, 30 dintre acestea aparţinându-ne. Specialiştii noştri au prezentat în plen 16 lucrări ştiinţifice, iar în afara lor au mai fost publicate în volumele Conferinţei încă 14 lucrări. De asemenea, au avut loc Workshop-uri, iar înmânarea certificatelor de participare s-a făcut în cadru festiv, pe parcursul a două ceremonii, prima derulându-se la mijlocul perioadei, iar următoarea la finalul evenimentului. Lucrările în extenso vor fi trimise spre evaluare şi indexare în cele mai importante baze de date ştiinţifice internaţionale (Clarivative Analytics ISI Web of Science/ Web of Knowledge, SCOPUS, Engineering Village/Compendex, CrossRef, Active DOI, ProQuest, EBSCOhost, British Library, Mendeley, Google Scholar etc)”, a precizat dr. ing. Artur George Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani. Acesta a mai subliniat faptul că toţi cei prezenţi la Albena deţin o bogată experienţă în domeniile de interes, fiind vorba de institute de cercetare, universităţi şi agenţi economici, ceea ce a reprezentat o bună oportunitate pentru diseminarea rezultatelor cercetării şi pentru acumularea de noi cunoştinţe în domeniu, dar şi pentru stabilirea şi consolidarea unor noi contacte comerciale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.