Dealer de droguri din Petroşani, condamnat după ce un client l-a denunţat

Natalia Bumbac

Petroşăneanul Nicolae Andrei Lăcătuş (foto), acuzat de trafic de droguri şi conducerea unui vehicul fără permis, a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare de Tribunalul Hunedoara. La această pedeapsă s-au adăugat 827 de zile de închisoare, rămase neexecutate, dintr-o condamnare mai veche. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Nicolae Andrei Lăcătuş, un recidivist din Petroşani, a fost ridicat de la domiciliu în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la Combaterea Criminalităţii Organizate din 21 aprilie 2018. Împreună cu el au mai fost duse la audieri 17 persoane. Lăcătuş a fost arestat preventiv, măsură care i-a fost menţinută până în prezent.

Dădea droguri şi pe gratis
Conform datelor din rechizitoriul procurorilor, în perioada martie 2017 – aprilie 2018, Lăcătuş a deţinut mai multe cantităţi de cannabis, pe care le-a vândut cu preţul de 50 – 60 de lei plicul. Uneori, bărbatul dădea droguri pe gratis consumatorilor. În plus, el a fost prins de mai multe ori, conducând pe drumurile publice o maşină marca BMW, fără să deţină permis de conducere. Mai mulţi martori care au fost audiaţi au declarat că au cumpărat droguri de la Lăcătuş, dând detalii despre locuinţele dealerului din Petroşani şi Vulcan. De fapt, aşa cum se arată în motivarea hotărârii date de Tribunalul Hunedoara, dosarul în care Lăcătuş este judecat a plecat de la un denunţ făcut de un client de-al său. Astfel, martorul denunţător N.C.C. le-a spus anchetatorilor că din primăvara anului 2017 a început să cumpere diferite cantităţi de cannabis pentru consum de la Lăcătuş. ”Pentru o doză de cannabis îi plătea inculpatului suma de 50 de lei, iar ca modalitate de plată, uneori îi plătea imediat cum cumpăra dozele, alteori îi plătea la câteva zile, când avea bani. Au fost situaţii destul de dese când plătea, spre exemplu, 10 doze de cannabis şi primea mai puţin, respectiv şapte doze. Până la data audierii (04 aprilie 2018) martorul a cumpărat de la inculpat aproximativ 500 grame de cannabis. Discuţiile dintre martor şi inculpat se purtau de următoarea manieră: acesta îl întreba pe inculpat dacă este acasă, iar inculpatul dacă avea cannabis îi răspundea «da, hai la mine» sau «nu, te sun eu» când nu avea droguri”, se arată în motivarea hotărârii date de instanţă. Tot aici se precizează că Lăcătuş a spus că şi el a cumpărat droguri de la martorul denunţător, NCC, el fiind cel care l-a îndemnat de mai multe ori să vândă cannabis şi pastile de Ecstasy. În plus, petroşăneanul şi-a recunoscut faptele atunci când a fost audiat de magistraţi. În trecut, Lăcătuş a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor, fiind eliberat condiţionat în 2016.

2 comentarii la „Dealer de droguri din Petroşani, condamnat după ce un client l-a denunţat

  • 24 iulie 2018 la 21:01
    Legătură permanentă

    Cind o sa-i ia si pe infractorii calin ciota, erwin si adi copilu. Asti-as niste praduitori si niste bulangii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.