Comunitate

INSEMEX caută cauzele exploziilor de la Sighetu Marmaţiei

Carmen Cosman

Reprezentanţii Institutului Naţional de Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani vor analiza cauzele producerii celor două explozii de la Sighetu Marmaţiei, soldate cu 17 răniţi.
O echipă de la INSEMEX, formată din directorul institutului, Constantin Lupu (foto), şi alţi trei specialişti, a plecat ieri la Sighetu Marmaţiei, unde va rămâne cel puţin două zile, pentru a afla cum a  fost posibilă producerea celor două explozii de metan, soldate cu 17 răniţi, printre care şi investigatorii primei deflagraţii.
Deplasarea celor de la INSEMEX a fost solicitată de Inspecţia Naţională a Muncii Bucureşti, fiind singurul institut naţional care efectuează astfel de expertize tehnice. „Se vor efectua constatări la faţa locului şi măsurători, pentru a se stabili sursa de infiltrare a gazului în acea încăpere”, a declarat Constantin Lupu, directorul INSEMEX Petroşani. El spune că, dacă se va impune, vor fi recoltate probe edificatoare de la locul exploziilor, care vor fi aduse în laboratoarele INSEMEX, pentru a fi expertizate tehnic, în vederea stabilirii cauzei accidentelor.
INSEMEX Petroşani a realizat, numai în ultima perioadă, atât expertizele tehnice în cazul exploziilor produse în minele din Valea Jiului, dar şi pentru incendiul de la Uzina de Armament Sadu sau Maternitatea Giuleşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura