Înotători mici, cu viitor mare

Ciprian Marinuţ

Echipa generaţiei de 10 ani a CSŞ Hunedoara a obţinut trei medalii la Campionatele Naţionale de Nataţie ale acestei categorii de vârstă, însă, antrenorii Anca Băjan şi Dan Ardelean susţin că micii înotătorii hunedoreni vor străluci în viitor.

O medalie la individual, două la ştafetă

Opt dintre cei 11 înotători cu vârsta de 10 ani, legitimaţi la CSS Hunedoara, prezenţi la Campionatele Naţionale, au urcat pe podium la competiţia desfăşurată la finalul săptămânii la Arad. Totuşi, sportivii antrenaţi de Anca Băjan şi Dan Ardelean au obţinut doar trei medalii, una la individual şi două în probele de ştafetă. Andora Cârjă a fost singura care a urcat pe podium pe cont propriu, ea reuşind să se claseze pe locul doi în cursa de 50 de metri bras. Paul Scurtu, Andrei Păduraru, Robert Kispal şi Raul Bădărău au obţinut medalii de argint în proba de ştafetă 4×50 metri liber, iar Viviana Iluca, Andora Cârjă, Andrada Fetcu şi Ana Golăşilă au ocupat locul trei în competiţia ştafetelor de 4 x 50 metri mixt.

Obiectiv îndeplinit

Cu punctele acumulate pe baza acestor performanţe, CSS Hunedoara s-a situat pe locul şase în clasamentul general al cluburilor, dintr-un total de 39 de cluburi, îndeplinindu-şi obiectivul propus pentru această competiţie. „Noi nu pregătim special participarea la Campionatele Naţionale ale copiilor de 10 ani, întrucât nu vrem să-i forţăm pe cei mici mai mult decât le permite organismul. Preferăm ca ei să crească armonios şi să strălucească la campionatele de juniori de 11-13 ani sau de 14-16 ani ori la seniori. Dincolo de medalii, sportivii noştri au talent şi potenţial imens, iar dacă vor munci în continuare la fel de serios, vor deveni adevăraţi campioni. Oricum, cu cele trei medalii şi cu clasarea pe locul şase la general, ne-am depăşit obiectivul propus pentru această competiţie”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

Înotătorii de 11-13 ani de la CSS Hunedoara, care au deja multe medalii la activ în 2009, vor participa în perioada 1-4 iulie la Campionatul Naţional în aer liber de la Brăila.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.