Înghesuială la plata impozitelor şi taxelor

12 ianuarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

03 Primaria Deva - Taxe si impozite  4470

Nicoleta Popa

Chiar dacă impozitele au crescut cu 20 la sută, devenii s-au înghesuit ieri să îşi achite dările la bugetul local, chiar din prima zi în care ghişeele au fost deschise. Astfel, aproximativ 900 de persoane s-au prezentat ieri la sediul Serviciului Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Deva, ca să îşi plătească taxele şi impozitele pe clădiri, terenuri sau autoturisme.
„A devenit o obişnuinţă ca de câţiva ani să vin în prima lună a anului să îmi achit datoriile. Am venit acum, că poate peste câteva luni, nu vom mai avea bani, dacă guvernanţii tot cresc taxele, dar la pensie nu ne mai adaugă nimic”, a declarat Mioara Ivan, o pensionară din Deva.

Reducere de 5 la sută
Devenii au fost motivaţi şi de faptul că aceia care îşi vor achita integral impozitul pentru acest an, până la 31 martie, vor beneficia de o reducere de 5 la sută. În schimb, cei care nu vor plăti până la această dată impozitul aferent semestrului I, vor fi nevoiţi să achite majorări de 0,1 la sută din suma stabilită, pentru fiecare zi de întârziere.

Zece deveni vor primi banii înapoi
„Cei care îşi plătesc taxele şi impozitele la Primăria Deva cu cardul până la 31 decembrie 2010 participă la o tombolă, în urma căreia 10 persoane vor primi banii înapoi. Singura condiţie este ca impozitul achitat să nu depăşească suma de 250 de lei”, a precizat Carla Popa, şef Serviciu Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Reprezentanţii FRF, în vizită „neelectorală” la Deva

Ciprian Marinuţ Oficial, 10 personaje de top din staff-ul Federaţiei se vor întâlni, azi, la Deva, cu reprezentanţii echipelor afiliate...

Gura lumii

• La fel cum personajul antic Ahile era vulnerabil la călcâi, tot aşa şi un antrenor al unei echipe hunedorene...

Şcoli comasate şi posturi reduse în învăţământ

În judeţul Hunedoara, începând cu 1 septembrie, vor trebui reduse 280 de posturi din învăţământul preuniversitar. Vor fi vizaţi suplinitorii...

Închide