Sport

Îngenuncheaţi de… frică

Ciprian Marinuţ

Cerna Sântuhalm a început bine meciul cu Old Boys, dovadă că a condus cu 1-0 la pauză, dar apoi s-a speriat de posibilitatea unui succes în faţa unei echipe mai bine cotate din Campionatul Municipal de Fotbal Amatori şi a pierdut cu 1-4.

„Autobază” după modelul Cârţu
Cu complexul de „echipă mică” încă netratat, Cerna Sântuhalm şi-a fixat ca strategie pentru meciul cu Old Boys renumita „metodă autobază”, licenţiată în fotbalul românesc de Sorin Cârţu, „masterandul” defensivei şi contraatacului. Astfel, intraţi în teren cu ideea de a se închide cât mai ermetic şi de a-şi hărţui adversarii pe contraatac, jucătorii de la Cerna au respectat întocmai şi cu seriozitate „tactica” şi au reuşit o primă repriză bună. Nu doar că n-au primit gol, în ciuda numeroaselor acţiuni ofensive ale adversarilor, dar au şi marcat pe contraatac. Unicul gol al reprizei a fost semnat de Călin Bicăzan (min. 7), cel mai curajos jucător al Cernei, care a finalizat elegant, cu un şut plasat, după o intercepţie şi un un-doi cu fratele său, Florin.

Capul plecat, fotbalul îl taie
Acceptarea dominării accentuate a adversarilor s-a dovedit în cele din urmă necâştigătoare pentru Cerna, întrucât pe un teren mic e mult mai greu să te aperi, decât la fotbalul mare. Numeroasele şi insistentele acţiuni ofensive ale celor de la Old Boys au dat prima dată roade în minutul 30, în urma unei execuţii de top a lui Bauman. Acesta a renunţat la încercările de a se apropia prea mult de poartă şi a expediat o torpilă de la semidistanţă sub transversală care l-a lăsat fără replică pe portarul advers: 1-1. Cerna a clacat psihic, iar peste două minute, tot Bauman a făcut 2-1, după ce a reluat cu latul de la 2-3 metri o pasă ideală a lui Gavrilă. Old Boys a prins aripi şi acelaşi Bauman (35) şi-a trecut în cont hat-trick-ul, după o centrare a lui Conig. Scorul final, 4-1, a fost stabilit de Boţa (42), noua achiziţie a celor de la Old Boys, care a marcat după o fază lucrată de Ştefan.

Cerna Sântuhalm – Old Boys 1-4 (1-0)
Au marcat: C. Bicăzan (6) / Bauman (30, 32 şi 35), Boţa (42)
Cerna: Ursu – Wagner, Ciocan, Fl. Bicăzan, Bîrzan, Dinu, Igna, Hodiş, C. Bicăzan, Roba, Vincze, Glentoaică.
Old Boys: Vezeteu – Lăcă, Bauman, Chitimia, Carabulea, Modarca, Pleian, Ştefan, Gavrilă, Boţa, Conig, Moglan, Amititeloaie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura