Nebunie la PSD

Cu cât se apropie ziua congresului PSD, cu atât se încinge lupta din interiorul acestui partid pentru funcţia de preşedinte şi nu numai, ajungându-se deja la o adevărată nebunie.
Deci, după ce se ceartă de vreo lună pe diferite motive – data congresului, locul unde se va desfăşura acesta, cum se vor derula alegerile, individual sau pe listă, ce modificări se vor face în statutul partidului ş.a.m.d.– iată că ieri lucrurile au dat de-a binelea în clocot. Înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al partidului, au fost auzite tot felul de declaraţii şi schimburi de replici dure între unii dintre candidaţii la preşedinţia partidului, precum şi între unii vicepreşedinţi sau lideri locali, aflaţi într-o tabără sau alta. Adevărul este că doi dintre contracandidaţii lui Mircea Geoană la preşedinţia partidului – Adrian Năstase şi Miron Mitrea – au tot clamat în ultimele zile, şi pe blogurile personale şi în presă, că Vanghelie şi ceilalţi susţinători ai lui Mircea Geoană trag din răsputeri sforile pentru menţinerea acestuia la cârma PSD.
Tot acest scandal din marele PSD a culminat ieri cu declaraţia lui Adrian Năstase – considerat a fi cel mai puternic şi viabil contracandidat al lui Geoană – că se retrage din cursa pentru preşedinţia partidului, pe motiv că nu doreşte să fie un figurant într-un scenariu care este şi prost scris şi, după părerea sa, duce la nişte soluţii greşite. Apoi a apărut declaraţia primarului Constanţei, insolitul Radu Mazăre, că şi-a îmbrăcat uniforma militară şi şi-a pus pe cap basca roşie, ceea ce înseamnă că şi-a depus oficial candidatura la preşedinţia PSD. În sfârşit, aseară, după încheierea şedinţei CExN, Victor Ponta şi-a anunţat şi el candidatura. Deci, după cum se vede, între cele câteva grupări din PSD, care gravitează fiecare în jurul câte unui lider, se duce o luptă aprigă pentru accederea la conducerea partidului.
După retragerea lui Năstase şi, dacă avem în vedere faptul că, tot ieri, în CExN, câştig de cauză a avut propunerea lui Mircea Geoană, ca modalitatea de alegere a viitoarei conduceri a PSD, la congresul de sâmbătă, să fie votul pe echipe, s-ar putea spune că acesta are cele mai mari şanse să rămână la cârma partidului. Deoarece, crede sussemnatul, nici Mitrea, nici Diaconescu şi cu atât mai mult Mazăre, nu-i pot periclita în mod serios poziţia lui Geoană, care porneşte în cursa de sâmbătă din pole-position. Poate Victor Ponta ar fi capabil de o surpriză, dar asta depinde cu ce echipă se va prezenta şi cât îl va sprijini Ion Iliescu.
În concluzie, este important şi cine va conduce acest partid, dar mai important este ce se va întâmpla în continuare cu PSD. Vor reuşi sau nu vor reuşi social-democraţii să-şi strângă rândurile după congresul de sâmbătă, iar PSD să devină un puternic şi autentic partid de opoziţie, care să stea permanent cu sula în coasta PDL şi a lui Traian Băsescu? Aceasta-i întrebarea!

2 comentarii la „Nebunie la PSD

  • 16 februarie 2010 la 1:22
    Permalink

    Perfect adevarat. Dar trebuie remarcat si dialogul…insolit dintre Crin Antonescu si Ludovic Orban. De ce nu scrii un editorial si pe aceasta tema ?

  • 16 februarie 2010 la 2:10
    Permalink

    Apropo, cand a fost „Nebunie la PNL Hunedoara” cu cele doua reuniuni de ce nu ai scris un editorial? Trebuia infierat Mircia Munteanu care in nesimtirea lui a diluat Conferinta Judeteana de dare de seama si alegeri a PNL hunedoara. Mi-ar place sa imi dai un raspuns ca sa vad cat poti fi de obiectiv. E adevarat ca e circ si nebunie la PSD dar si la voi a fost. Si sa vezi ce va fi la congres cand Laicsi Orban isi va da drumul daca nu va fi propus prim-vicepresedinte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.