Primarul din Uricani, bun de platã

16 februarie 2010 | 4 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Nicolle Ebner

Descoperit de Curtea de Conturi cu oareşce găuri în bugetul local, fără acoperire din punct de vedere legal, primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu (foto), este bun de plată. În solidar cu Sorina Cherecheş, contabil şef, primarul are de înapoiat la bugetul local, din propriile buzunare, nici mai mult nici mai puţin de 130.442 lei. Ca să scape basma curată, Buhăescu şi-a dat în judecată angajaţii, printre aceştia numărându-se propriul frate, Gheorghiţă Buhăescu, şi consiliera personală, Adriana Riti.

Frate, frate, dar brânza-i pe bani
În urma unui control efectuat la Primăria Uricani, Curtea de Conturi a constatat că, în perioada 2006-2007, la această instituţie s-au acordat prime şi sporuri nelegale. Curtea de Conturi s-a îndreptat împotriva conducerii administraţiei locale pentru a recupera banii de care au beneficiat în mod ilegal angajaţii Primăriei Uricani, iar Tribunalul Hunedoara a admis în parte sesizarea împotriva lui Dănuţ Buhăescu şi Simonei Cherecheş, stabilind răspunderea materială a părţilor şi obligând pârâţii la plata în solidar a sumei de 130.442 lei. Buhăescu a amânat şi mai mult executarea sentinţei şi a făcut recurs la Curtea de Apel Alba, însă deznodământul a fost acelaşi. În urma deciziei definitive şi irevocabile, cei doi erau obligaţi să redea comunităţii aproape un miliard şi jumătate de lei vechi, bani cheltuiţi în 2006-2007. Numai că primarul Uricaniului, Dănuţ Buhăescu, absolvent de Filosofie şi Jurnalism, şi de ceva timp, student la Drept, nu a priceput că instanţa de judecată l-a obligat pe el personal să plătească daunele, aşa că, la începutul acestei luni, a intentat un proces împotriva angajaţilor primăriei, ca să recupereze suma imputată. Printre pârâţi, se numără şi agentul comunitar Gheorghiţă Buhăescu-fratele primarului, precum şi Adriana Riti-consiliera personală a edilului şef dar şi şoferul acestuia, după ce titularul pe post, Ioan Cocotă, nu mai are voie să părăsească localitatea Uricani, fiind acuzat că şi-a ucis concubina.

Decizie influenţată de loc şi timp
Primarul Dănuţ Buhăescu afirmă că sporurile, primele de sărbători şi celelalte facilităţi acordate, în perioada 2006-2007, funcţionarilor şi angajaţilor din subordinea primăriei au fost date cu avizul juriştilor, aceştia considerând că sunt legale. Întrebat de legalitatea acţionării în judecată a propriilor angajaţi, Buhăescu a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a revenit asupra deciziei. „Aceste prime le-au dat toate primăriile din ţară, însă deciziile Curţii de Conturi diferă de la o localitate la alta dar şi de  perioada în care s-au făcut verificările. La Petroşani, de exemplu, primarul nu trebuie să plătească nimic. Cât despre recuperarea sumelor, o parte dintre angajaţi au returnat sumele de bună voie, în funcţie de posibilităţi, iar la acţiunea din instanţă am renunţat. Să vedem ce se mai întâmplă în următoarele luni”, a declarat Dănuţ Buhăescu.
În realitate, există dosarul nr. 428/97/2010 în care Primăria Uricani apare ca reclamant, dosar ce a fost înregistrat în data de 01.02.2010 la Secţia de Contencios Administrativ.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ana spune:

  buhaiescul este cel mai jalnic om din orasul uricani.am avut visuri si sperante ca va schimba orasul.ca va oferi ceva bun cetatenilor pentru sa simtim ca traim dar nea oferit doar parcuri doar ca ptr a merge in parc ptr odihna trebuie sa avem cat de cat stomacul plin.bine ca ia facut la actuala sotie apartamentul frumos….dar asta in timpul cand erau amanti,,,,,,,ne plingem de mila si de rusine cu un asa primar.datil jos ca inca mai aveti timp.vrem schimbare dar nu asa cum vrea el in rau vrem in bine.rusine cu niste parcuri frumoase si cu containerele de gunoi pline si cu stomacele goale.jas Buhaiescul..imi pare rau ca team ales esti un analfabet

 2. diana spune:

  Lasa ca esti tu valoroasa pe segmentul asta…. (mai citeste, mai scrie, poate, poate…)
  Si de cand trebuie primarul sa-ti umple stomacul?

 3. julian spune:

  Domnisoara Ana, ca sa ai stomacu plin dute la munca nu la intins mana, iar pt cunostintele tale personale, orasul uricani este unul dintre cele mai frumoase din Valea Jiului, vorba lui Diana..prea valoroasa te crezi…si eu tot din Uricani sunt, chiar tin la orasu ala, asa ca in concluzie orasul Uricani este pt cine il pretuieste, cine nu la dreapta spre lupni la prima intersectie…

 4. julian spune:

  Iar cel mai jalnik om este acela care vorbeste de altu, uitate la ce ai facut tu iar apoi vorbeste de altu, fa si tu 2 3 parcuri si ma aplec in fata ta, dar pana atunci te rog…masoara’ti cuvintele..

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Îngenuncheaţi de… frică

Cerna Sântuhalm a început bine meciul cu Old Boys, dovadă că a condus cu 1-0 la pauză, dar apoi s-a...

Nebunie la PSD

Cu cât se apropie ziua congresului PSD, cu atât se încinge lupta din interiorul acestui partid pentru funcţia de preşedinte...

„Dirijorul”, la Minerul Lupeni

Omul cheie de la mijlocul terenului de la Jiul Petroşani, Mircea Gheorghe (foto), a optat în cele din urmă pentru...

Închide