Comunitate

Incursiune în ambientul curții regelui Macedoniei, la școala de arheologie

Școala non-formală de arheologie interdisciplinară din Valea Alunului, a adus în zona cetăților dacice studenții Universității de Vest din Timișoara care se pregătesc să devină arheo­logi. Organizatorii au pregătit pentru tinerii participanți o serie de prelegeri menite să-i introducă în atmosfera locului și a evenimentului.
Dr. Iosif Vasile Ferencz, cercetător în cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva și profesor asociat în cadrul Universității de Vest din Timișoara, a ales pentru debutul întâl­nirii un subiect având în centru școala, im­portanța școlii, și formarea indi­vi­duală a studenților de ieri, de azi și de mâine. Pretextul a fost oferit de o in­cursiune în ambientul curții regelui Macedoniei Filip al doilea cu titlul: „Școala generalilor” la curtea regilor Macedoniei.
Dr. Aurora Pețan, de la Fundația Dacica, gazda evenimentului, a pre­zentat specificul zonei și a principalelor obiective arheologice și istorice din întreaga Zonă a capitalei Regatului Dac.
„În încheierea sesiunii de prezentări, în prima seară sub genericul: Tehnici arhaice de confecționare a uneltelor în pre- și proto-istorie dr. Marius Barbu, arheolog la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva a introdus publicul universitar într-un alt domeniu fas­cinant: Arheologia experimentală. Pre­zentarea a avut două componente, vizând pregătirea teoretică și cea practică. Cea de a doua a avut rolul de a consolida competențele într-un do­meniu mai puțin abordat în școala tra­dițională”, anunță reprezentanții mu­ze­u­lui devean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura