Actualitate

Închisoare pentru o țeapă pe un site de vânzări

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, din Hunedoara, a postat un anunț prin care vindea un telefon mobil, a în­ca­sat banii în avans de la un client, dar n-a mai trimis aparatul.

A trimis 350 lei
Degeaba a încercat păgubitul să-l înduplece să-i restituie banii ori să-i tri­mită telefonul. Fără o soluție de a-și recupera paguba, cumpărătorul a de­pus plângere pentru înșelăciune. ”Per­soana vătămată a găsit pe platforma online OLX.ro un telefon mobil marca Samsung expus spre vânzare de inculpat. Persoana vătămată a fost de acord să cumpere telefonul mobil și să achite, în avans, prețul acestuia, întru­cât vânzătorul i-a comunicat că are mai mulți clienți pentru acest tele­fon, însă dacă achită în avans prețul, îi va expedia prin curier aparatul chiar a doua zi. (…) Persoana vătămată a depus în contul comunicat de inculpat suma de 350 lei, și a trimis inculpatului o fotografie a chitanței care dovedea plata în avans a telefonului mobil. (…)
În realitate, inculpatul nu a trimis tele­fonul mobil persoanei vătămate, ci a indus-o în eroare pe aceasta pentru a obține suma de 350 lei în mod injust. Persoana vătămată a insistat cu ape­luri și mesaje pentru expedierea tele­fonului mobil sau restituirea sumei de 350 lei, atenționându-l pe bărbat că
va sesiza organele de poliție pentru înșelăciune. Hunedoreanul i-a răspuns în scris de pe numărul personal de apel, susținând că este plecat în Germania după marfă, dar că ar fi fost sunat de soția lui că s-a întors coletul cu tele­fonul întrucât a greșit codul, că acest colet a rămas la poștă fără să îl ridice cineva, după care i-a fost trimis coletul acasă. I-a scris persoanei vătămate că în seara acelei zile va ajunge acasă și îi va expedia telefonul prin curier”, se arată în dosar. Somat de păgubit cu plângerea penală, es­cro­cul i-a scris: „nu trebuie să recurgi la amenințări că nu rezolvi nimic. Spun că mi-ai dat bani împrumut. Rup cartela aia cu numărul ăla și spun că nu știu nimic de nici un j3”. Trimis în ju­decată pentru înșe­lă­ciune, hunedo­reanul nu s-a prezentat la proces și a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare, sentința Judecătoriei Hunedoara fiind execu­torie întrucât individul n-a făcut apel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura