Închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

03 evaziuneNatalia Bumbac

Tribunalul Hunedoara a dat ieri sentinţa în dosarul în care Cătălin Prăjică şi Ioan Năsălean sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cei doi hunedoreni au fost trimişi în judecată pentru că ar fi omis să înregistreze în contabilitatea firmelor pe care le administrau mai multe operaţiuni financiare legate de importuri de carne şi produse de carne din Ungaria.
Obligaţi la plata prejudiciului
Astfel, Cătălin Prăjică a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare pe o perioadă de cinci ani, iar timp de doi ani nu va avea voie să se implice în administrarea unei anumite firme. Partenerul său de afaceri, Ioan Năsălean, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de patru ani, fără a avea voie timp de un an să se implice în afaceri. Cătălin Prăjică şi Ioan Năsălean, în solidar cu firma Duoserv Traco SRL Hunedoara, au mai fost obligaţi de instanţă la plata sumei de 347.835 de lei către ANAF, cu titlu de daune materiale, constând în prejudiciul creat statului prin neplata taxelor şi impozitelor. Hotărârea Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, putând fi atacată la instanţa superioară.
Reamintim că evazioniştii cu produse de carne din Ungaria au fost trimişi în judecată în august 2014. Din datele procurorilor, cei doi nu ar fi declarat cantităţile reale de carne importate din Ungaria, înregistrând în contabilitatea firmelor valori mult mai mici, pentru a crea o aparenţă a legalităţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.