Sport

Încheiem neînvinşi amicalele din cantonament! Remiză albă cu o viitoare adversară din Liga a doua

Claudiu Sav

Echipa noastră a încheiat cantona­men­tul de la Curtea de Argeș cu o re­miză albă în compania viitoarei ad­ver­sare din Liga a II-a, CS Mioveni. A fost 0-0 într-un meci disputat chiar pe terenul grupării galben-verzi și în care corviniștii au avut ocaziile mai mari de a marca, mai ales în prima repriză și în final de meci.

Faze fixe
Disputat pe o căldură destul de pu­ter­nică, jocul de la Mioveni a avut mai mult ritm în prima parte, una în care gaz­dele au pus presiune doar în pri­mele minute, pentru ca după aceea, treptat, alb-albaștrii să se instaleze în jumătatea adversă. Iar într-un interval de nici 10 minute, au venit și cele mai importante ocazii de a marca. Mai întâi, Hergheligiu a fost blocat, bine, de por­tarul advers, pe care a încercat să îl lo­beze de la 15 metri, iar din cornerul re­zultat, Chindriș a șutat periculos, alături, din afara careului. Ce mai clară oportunitate a primei părți a venit de la Mitran, lansat excelent, între linii, de Neacșa, juniorul nostru a șutat în por­tarul Mioveniului, din postură de „unu la unu” cu acesta (19)! La poarta lui Lefter, singurele „şarje” ale argeşenilor au venit în urma unor faze fixe sau şuturi de la distanţă, fără a da însă mari emoţii apărării conduse de Elton şi Lică.

Al patrulea pozitiv
În actul secund, ambii antrenori au schimbat, treptat, liniile şi au apelat la jucători care au bifat minute mai puţine în precedentele teste, astfel că ritmul nu a mai fost unul la fel de susţinut. Lucru l-a care a contribuit şi oboseala acu­mu­lată în ultima perioadă – de am­bele loturi – dar şi căldura sufocantă. În aceste condiţii, gazdele au avut doar două şuturi importante pe poarta lui Blaga, în vreme ce, pe final de meci, Pocioian şi apoi S. Ion au avut şansa de a înscrie, din câţiva metri, dar fie au tre­cut pe lângă minge, fie au reluat peste, din poziţii ideale! S-a încheiat 0-0, al patrulea re­zultat pozitiv al corviniştilor în amicalele verii, după 2-0 cu CSC Dumbrăviţa, 1-0 cu ACS Muscelul Câmpulung Elite şi 4-1 cu FC Argeş.
Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter (68, Roman) – Iacob (83, Lupuşor), Elton (46, Manolache) (75, S. Ion), Lică (65, Pop), Velisar (74. A. Nicolae) – Mitran (56, Pîrvulescu), Chindriş (cpt.) (46, Hrezdac), Antonov (46, Bradu), Neacşa (56, Pocioian), Lupu (88, Predică) – Hergheligiu (46, Coman)

Florin Maxim, despre rezultatul cu CS Mioveni:
„Au lipsit golurile, dar meciul, în mare parte, a fost antrenat. Am început bine, am avut destul de repede două ocazii bune, alte două faze fixe bine exe­cutate, o oportunitate singur cu por­ta­rul, dacă eram mai atenţi cred că pu­team marca. Şi în a doua repriză am mai avut două-trei situaţii mari, chiar dacă am rulat tot lotul, aşa că, per ansamblu, sunt mulţumit. Chiar dacă după meciul cu FC Argeş au urmat două zile cu două antrenamente, cu solicitare fizică, în­căr­cătură… mi-a fost puţin teamă de acci­dentări, dar băieţii au ieşit toţi să­nă­toşi şi asta e important în acest punct.”

Despre faptul că echipa primeşte greu gol:
„Am şi lucrat foarte mult la acest as­pect, pentru că aşa cred că poţi construi, trebuie să ai fundaţia, iar fundaţia în jocul de fotbal e apărarea… avem însă o echipă care se apără în bloc, atacăm în bloc. Nu îmi place să cataloghez o echipă într-un fel sau altul, pentru că sunt momente şi momente în joc, dar e bine că nu primim uşor gol şi că nu ne punem în situaţii dificile în de­fensivă”.

Despre modul în care se exprimă echipa şi integrarea nou-veniţilor:
„Chiar vorbeam cu colegii mei că bă­ieţii care au sosit în această vară s-au integrat bine, par că sunt cu noi de ceva vreme! Iar asta e foarte important în acest momen, semn că avem un grup bun, deschis, în care toţi îşi ştiu locul şi importanţa. Cât despre cum arătăm pe moment, am mai spus-o, cred că suntem bine, mai avem două teste, sper să le trecem cu bine, dar sunt con­vins că la ora primului joc oficial echipa va fi aşa cum ne dorim. Gata de atac, gata de a ţine punctele la Hunedoara!”

Despre programul echipei în Liga a doua:
„Faptul că întâlnim o nou-promovată nu e neapărat uşor, va fi un meci de luptă. Pentru că şi ei se află în aceeaşi situaţie cu noi, se lovesc acum, prima dată, de liga a doua. Va fi dificil, e o echipă bine-aşe­zată, îl cunosc bine şi pe preparatorul fizic al Ceahlăului, de antrenorul lor nu mai e nevoie să vor­besc şi eu, cred că va fi un joc bun! La fel şi cu Dumbrăviţa, o echipă cu un an deja în plus înaintea noastră în liga a doua, vom juca pe terenul lor… nu aş vrea să cădem în capcană să credem că, pe foaie, e un start de campionat uşor. Sun­tem, până la urmă o nou-pro­movată. Cât despre programul în între­gimea lui, mă bucur că jucăm mai multe meciuri acasă, unele foarte atractive, asta e bine pentru fanii noştri care erau nerăbdători să vadă fotbal de liga a doua. E adevărat că am… prins şi acele deplasări mai lungi, dar până la urmă, asta este, dacă aşa e gândit campio­na­tul la acest nivel, nu avem ce face, ne adaptăm şi în­cercăm să facem tot ce ne stă în putinţă să acumulăm cât mai multe puncte, indiferent de loc şi de adversar!”