; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Începe Târgul Meşterilor Populari

6 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Peste 55 de meşteri populari din diferite zone geografice şi etnografice ale ţării (Hunedoara, Alba, Timiş, Harghita, Vâlcea, Argeş, Cluj, Arad, Suceava, Bistriţa) se vor reuni în perioada 8-10 iunie la cea de-a 47- a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, manifestare organizată de Consiliul Judeţean Hunedoara, prin Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara. Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Centrului Cultural „Drăgan Muntean”.

„Prin creativitatea şi măiestria lor, meşterii vor oferi publicului vizitator o diversitate impresionantă de obiecte precum ceramică, obiecte din fier şi lemn, port popular tradiţional şi vestimentaţie inspirată din acesta, împletituri din nuiele, piese textile, podoabe şi icoane pe sticlă. Ceea ce se poate observa, de fiecare dată, la fiecare ediţie, este mândria cu care ne împărtăşesc din tainele meşteşugurilor învăţate din moşi-strămoşi. Acolo unde pui suflet, iese artă. Prin urmare, ei sunt parte importantă din tezaurul nostru românesc”, a afirmat interpretul de muzică populară Ovidiu Olari, director în cadrul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara.
Unul dintre obiectivele pe care organizatorii îşi doresc să le atingă este cel de educare a publicului tânăr în spiritul respectului pentru bunul gust autentic. ,,Astfel de oameni, de profesionişti, reprezintă un pol al culturii, iar prin faptul că ei transmit din generaţie în generaţie meşteşugurile populare, trebuie preţuiţi cum se cuvine. Vă aşteptăm cu mare drag să ducem mai departe şi să promovăm valorile”, a fost invitaţia lansată de Ciprian Roman, managerul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Angajaţii Apa Serv Valea Jiului au ecologizat Jieţul

Angajaţii operatorului de apă şi canal din Valea Jiului au adunat zeci de saci de deşeuri, în general materiale plastice,...

Peste 400 de persoane, sancţionate de poliţiştii locali din Deva, în luna mai

Peste 400 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în luna mai, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 25.010...

Târgul Meşteşugarilor Romi

Primăria Municipiului Hunedoara şi Centrul Naţional de Cultură a Romilor “Romano Kher” organizează în perioada 8-10 iunie „Târgul Meşteşugarilor Romi”.

Închide