Angajaţii Apa Serv Valea Jiului au ecologizat Jieţul

6 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Angajaţii operatorului de apă şi canal din Valea Jiului au adunat zeci de saci de deşeuri, în general materiale plastice, abandonate de turişti sau localnicii care ies la iarbă verde în Cheile Jieţului-Petrila.

Acţiunea de ecologizare derulată de operatorul de apă şi canalizare din Valea Jiului a avut dublu scop, în condiţiile în care pe pârâul Jieţ există şi o captare de apă deţinută de societate. Sticlele de plastic, ambalajele ori alte deşeuri aruncate în aria naturală se adună la captare şi creează probleme. În al doilea rând, angajaţii Apa Serv Valea Jiului au dorit să marcheze Ziua Internaţională a Mediului chiar dacă aceasta a fost pe data de 5 iunie.
”Nu va fi o acţiune singulară, pentru că noi avem în derulare şi o campanie de informare a populaţiei cu privire la deşeurile care ajung în reţelele de canal. Vrem să arătăm cum putem proteja mediul printr-un efort minor, să aruncăm la coşul de gunoi deşeurile şi nu în ape, în păduri, în ariile naturale. Din acest motiv, am vrut astăzi (n.r. ieri) să arătăm puterea exemplului, dar şi să marcăm Ziua Mondială a Mediului. Vom ecologiza şi alte cursuri de apă din Valea Jiului în perioada următoare, nu ne oprim aici”, ne-a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. La campania derulată de operatorul de apă, ieri, pe Jieţ, au participat 30 de angajaţi şi au fost strânşi 30 de saci de deşeuri în decurs de o oră.
Operatorul de apă şi canal din Valea Jiului are de mai mult timp în vizor zona deosebit de frumoasă a Jieţului. Astfel, fiind un loc preferat de localnici şi turişti, la intrare în chei a fost construit şi dat în folosinţă un popas cu o fântână. Popasul este deosebit de apreciat de turiştii care ajung în chei ori merg spre Staţiunea Voineasa, respectiv pe Transalpina. Acesta a fost motivul pentru care s-a decis construirea altor popasuri şi la una din porţile de intrare în Retezat.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Peste 400 de persoane, sancţionate de poliţiştii locali din Deva, în luna mai

Peste 400 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în luna mai, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 25.010...

Târgul Meşteşugarilor Romi

Primăria Municipiului Hunedoara şi Centrul Naţional de Cultură a Romilor “Romano Kher” organizează în perioada 8-10 iunie „Târgul Meşteşugarilor Romi”.

Devean lăsat fără economii de doi falşi instalatori

Poliţia municipiului Deva a fost sesizată telefonic de o femeie de 76 de ani, din municipiu, că fratele său a...

Închide