Peste 400 de persoane, sancţionate de poliţiştii locali din Deva, în luna mai

6 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Clej

Peste 400 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în luna mai, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 25.010 lei, adică mai mult decât dublu faţă de luna aprilie 2018.

Peste jumătate dintre sancţiuni, 54 la sută din total, au fost aplicate de poliţiştii locali ai Serviciului Circulaţie pe drumurile publice 21 de amenzi, în valoare de 4.120 de lei, şi alte 199 de avertismente. Majoritatea sancţiunilor, 69 la sută din ele, vizează încălcarea Codului Rutier. Este vorba de circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe trotuare, alei şi zone verzi, ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate sau rezervate, dar şi de încălcarea reglementărilor legale privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.
Alte 174 de persoane care au nesocotit legislaţia privind liniştea şi ordinea publică s-au ales cu 91 de amenzi, în valoare de 18.490 de lei şi 83 de avertismente. Cele mai multe amenzi au vizat fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Din totalul sancţiunilor înregistrate în luna mai, 4 la sută au fost aplicate de poliţiştii locali de la Serviciul Disciplina în construcţii, Protecţia mediului şi Activitate comercială. Cea mai mare valoare a amenzilor aplicate în cadrul serviciului a fost de 1.500 de lei, ca urmare a încălcării reglementărilor legale privind disciplina în construcţii.
Totodată, cel mai mare număr de sancţiuni a fost înregistrat de Compartimentul Activitate Comercială, acestea fiind aplicate în urma a peste 270 de verificări efectuate de poliţiştii locali la societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, producători particulari, comercianţi ambulanţi şi terase care funcţionează pe domeniul public al municipiului.
Potrivit raportului de activitate al Poliţiei Locale Deva, operatorii Serviciului Monitorizare Video şi Trafic au surprins cu ajutorul camerelor de supraveghere aproape 200 de cazuri de încălcare a legislaţiei în vigoare, 92 dintre acestea privind circulaţia rutieră. În aceeaşi perioadă, 223 de persoane şi autovehicule au fost verificate de către poliţiştii locali în baza naţională de date.
Pe de altă parte, 168 de cetăţeni au apelat, în cursul lunii precedente, numărul de telefon permanent al Poliţiei Locale Deva, iar în alte două cazuri au fost preluate sesizări telefonice venite prin apelul unic de urgenţă 112. Mai mult de jumătate dintre cetăţenii care au sesizat Poliţia Locală au reclamat abateri de la prevederile Codului Rutier, alţi 43 la sută de nerespectare a normelor de ordine şi linişte publică, iar ceilalţi 3 la sută au sesizat încălcarea legislaţiei privind disciplina în construcţii, comerţul şi protecţia mediului.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Târgul Meşteşugarilor Romi

Primăria Municipiului Hunedoara şi Centrul Naţional de Cultură a Romilor “Romano Kher” organizează în perioada 8-10 iunie „Târgul Meşteşugarilor Romi”.

Devean lăsat fără economii de doi falşi instalatori

Poliţia municipiului Deva a fost sesizată telefonic de o femeie de 76 de ani, din municipiu, că fratele său a...

Hunedorean reţinut, după ce a intrat prin efracţie în două maşini

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Hunedoara au organizat o acţiune în urma căreia au identificat un tânăr de 24...

Închide