Începe sesiunea a doua de admitere la Universitatea din Petroşani

Magdalena Şerban

În 7 septembrie urmează să ia startul cea de-a doua sesiune de admitere din acest an la Universitatea din Petroşani, platforma de înscriere fiind deja disponibilă. La fel cum s-a întâmplat şi în cazul primei sesiuni, sistemul abordat este exclusiv online. Detalii despre locuri disponibile şi specializări, atât pentru studiile de licenţă, cât şi pentru cele de master, pot fi obţinute accesând site-ul dedicat admiterii, https://www.upet.ro/admitere.
„Absolvenţii care au luat Bacalaureatul în acest an sau în anii precedenţi, au la dispoziţie o serie de locuri la diverse discipline şi specializări pe care cele trei Facultăţi din cadrul Universităţii noastre le mai au disponibile, fie pe locurile bugetate de stat, fie pe cele cu taxă. Mai exact, pentru licenţă sunt 185 de locuri bugetate şi 646 cu taxă, iar pentru master mai avem trei locuri bugetate şi 461 cu taxă. Valoarea taxei anuale aferente studiilor de licenţă înseamnă 1.900 de lei, pentru cele de master însu­mează 2.200 de lei, iar pentru doctorat este de 3.500 de lei. În ce pri­veşte doc­to­ratul, acum se dă ad­mi­te­rea”, a arătat prof. univ. dr. ing. habil. Sorin Radu (foto), rec­torul Universităţii din Petroşani.
De amintit că unitatea de în­vă­ţământ superior din Valea Jiului a fost evaluată de către Agenţia Română de Asi­gu­rare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi a obţi­nut cea mai înaltă certificare, respectiv calificativul de in­sti­tuţie de învăţământ superior cu „grad de încredere ridicat”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.