A fost redeschisă Galeria Naţională de Artă „Forma” din Deva

Adriana Năstase

Lucrările de reamenajare a întregului ansamblu, finanţate din bugetul judeţului Hunedoara, au fost fina­lizate. Spaţiul amenajat la standardele actuale specifice spaţiilor expoziţionale contemporane a fost redat artei şi este pregătit să contribuie la punerea în valoare a pro­dusului artistic.
Reconfigurarea spaţiilor galeriei s-a realizat astfel încât acestea să întrunească standardele care au ca şi carac­teristică posibilitatea găzduirii de evenimente din sfere culturale diferite. Această recalibrare va avea ca efect creş­terea duratei de funcţionare a Galeriilor de Artă „Forma”, precum şi o deschidere crescută către public.
„Ne-am dorit un spaţiu expoziţional care să se ridice la standardele secolului XXI, mai exact o sală multi­funcţională, care va găzdui spectacole, lansări de carte, vizio­nări de filme şi chiar piese de teatru. Sala dispune de 50 de locuri amplasate într-un mini-amfiteatru mobil. Este o sală elegantă care răspunde tuturor exigenţelor. Mă bucur că Galeria a devenit astfel una naţională, ridicând nive­lul cultural din municipiul Deva şi judeţ”, a declarat Daniel Andronache, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.
„Deva are acum o galerie de artă cu care se poate mândri. Ne bucurăm că putem oferi artiştilor posibilitatea de a expune într-un spaţiu modern, care răspunde deopotrivă aş­teptărilor publicului şi oamenilor de cultură. Este o investiţie reuşită din toate punctele de vedere şi este o mândrie pentru judeţul Hunedoara”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, preşe­dintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Reabilitarea spaţiilor va crea oportunităţi de iniţiere şi desfăşurare a proiectelor şi programelor culturale în do­meniul educaţiei permanente şi culturii, urmărind o serie de obiective, între care amintim: valorificarea timpului liber al tinerilor prin elaborarea unor proiecte atractive, crearea unui cadru de exersare şi cultivarea aptitudinilor şi ca­pa­cităţilor de manifestare a talentelor de artă, cultură, core­grafie, teatru, muzică şi pictură, dezvoltarea schimburilor culturale pe plan naţional şi internaţional; educarea şti­in­ţifică şi artistică a publicului prin programe specifice, orga­nizarea de sesiuni, simpozioane, consfătuiri, colocvii şi alte acţiuni cu caracter ştiinţific. Valoarea investiţiei de la Ga­leria de Artă Forma este de 1.395.000 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.