Începe reabilitarea centrului istoric al Devei

2 decembrie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Centrul vechi al municipiului Deva va fi reabilitat în baza unei investiţii finanţate din fonduri europene, contractul de lucrări, care are o valoare de aproape 3,5 milioane de euro. Contractul a fost semnat ieri de primarul Florin Oancea şi reprezentanţii firmei constructoare.
Contractul de amenajare a zonei pietonale din centrul vechi al oraşului va trebui finalizat în doi ani de zile, dintre care 6 luni este perioada prevăzută pentru proiectare, iar diferenţa pentru execuţia efectivă a lucrărilor.
„Am discutat cu reprezentanţii firmei câştigătoare (n.r.-Construcţii Erbaşu SA -Divizia Oradea) posibilitatea reducerii la jumătate a termenelor din contract, astfel încât să putem avea un centru istoric amenajat complet la sfâr­şitul anului 2021. De asemenea, am dis­cutat şi despre modul cum vom aborda rea­li­zarea lucrărilor, astfel încât în vara anului viitor să nu blocăm activitatea teraselor din zona centrului istoric, pentru a ajuta firmele care au suferit din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
Proiectul de reabilitare a centrului vechi din Deva prevede ca spaţiul cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga, să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru co­lectarea apelor pluviale şi sistem de ilu­minat pietonal. De asemenea, pentru redu­ce­rea circulaţiei autovehiculelor pe centrul vechi va fi montat un sistem de piloni telescopici şi un sistem inteligent de parcare.
În Piaţa Unirii, din faţa Primăriei Deva se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi. Valoarea totală a contractului este 16,94 mili­oane lei cu TVA, echivalentul a circa 3,5 mili­oane de euro.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Devean spune:

    Ar trebui amenajate si trotuarele in cristur.probabil că au fost prevăzute când se ocupa mircia.s au si raportat pe hârtie.
    Oare de ce nimeni nu verifica?

  2. C spune:

    Un audit la finalizarea proiectului, necesar pt ca bani se pot “pierde” in diverse alte “mici investitii”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noul virus a atins conducerea Consiliului Judeţean

Sorina Popa Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hu­ne­doara, Laurenţiu Nistor, a fost confirmat pozitiv, ieri, la testul pentru infecţia cu noul...

Construcţii modulare pentru triaj la spitalul judeţean

Ieri, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a participat la recepţia a patru con­strucţii uşoare din elemente modulare, nece­sare îmbunătăţirii condiţiilor...

Consiliul Local Deva, aproape de formula completă

Încetul cu încetul se formează Consiliul Local Deva, după ce au fost validate man­datele celor de la AUR, dar şi...

Închide