Actualitate

Începe operaţiunea „curăţenia” la Sarmizegetusa

Adriana Năstase

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, împreună cu prefectul judeţului, Attila Dézsi, însoţiţi de administratorul special al S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Deva, Pompiliu Crai şi de primarul comunei Orăştioara de Sus, Viorel Bodea, au urcat în zona sitului arheologic Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, pentru a analiza la faţa locului stadiul pregătirii operaţiunii de mutare a materialelor de construcţie existente pe teritoriul fostei cetăţi dacice (tone de lespezi şi plăci de beton, precum şi sute de kilograme de deşeuri metalice) rămase din anii ’80.

Se intervine la drumul judeţean

În prezent, există avize pentru această operaţiune de amploare, eliberate de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Mediului şi Pădurilor, Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina, lucrările fiind programate a demara la începutul săptămânii viitoare. Sarcina de „curăţire” a sitului arheologic de aceste materiale revine S.C. Drumuri şi Poduri S.A., care vor folosi plăcile de beton respective ca întăritoare la malurile drumului de acces. De asemenea, în cel mai scurt timp, se va interveni la drumul judeţean dintre Costeşti şi Sarmizegetusa Regia, cu utilajele din dotare, pentru remedierea stricăciunilor provocate de viiturile rezultate în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă. „De mâine (azi, 17 iunie -n.r.), reprezentanţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane vor veni la situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, pentru a face o inventariere a tuturor pieselor originale şi a replicilor şi vor decide ce rămâne şi ce va fi mutat”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

10 comentarii la „Începe operaţiunea „curăţenia” la Sarmizegetusa

  • Mă bucur că se acordă atenţia cuvenită monumentelor din judeţul Hunedoara. Începutul este promiţător.

  • Sa fie intr’un ceas bun. Sa speram ca vor fi montate si indicatoare de circulatie si de orientare pe drumul de acces.

  • Acum e momentul. Daca au noroc drumarii de la firma C.J. pot scapa de insolventa. Poate vor descoperi si ei ceva bratari.

  • Ar fi interesant de stiut si care e starea drumului de la Costesi si pana la cetate…

  • Se vede ca ii pupati il locuri dorsale pe cei de la PNL. Normal si corect jurnalistic ar fi sa trecieti in functie de importanta functiilor pe care le au in judet. Dar voi nu il treceti primu pe purcelutul de Molot in loc sa incepeti cu prefectul.

  • pai da mey hummer, ca doar e articol publicitar, deci e platit din banii lui panţuru, pardan, moloţ

  • Mai hammerule, ca pe gheorghe nu’l bag in seama, de cand un slujbas temporar al guvernului este mai important decat un ales democratic al populatiei cu drept de vot al unui judet? Mai cujeta si tu inainte de a desena vorbe comandate. Pari a fi un comentac dedicat.

  • Ales democratic?! Cu pomeni si fraude, poate! Sau cu tablite galbejite prin care arata asa-zisa sa contributie pentru lacasele de cult, comandate pentru peretii bisericilor, sa-l aduleze babele, mai ceva ca pe sfinti! Asta e Molozul ales democratic!!! Deci, hai sictir!

  • Ales democratic ca si Basescu! Ha, ha ce-mi plac glumele mele…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura