Sport

Începe Campionatul Mondial de tenis de masă

Echipa de tenis de masă seniori a Ro­mâniei participă la ultima mare com­petiție din acest an, Campionatul Mon­dial, care va debuta astăzi la Houston, Statele Unite.

Prima oară în America
„Din momentul în care am auzit că Mondialul se va ține la Houston m-am bucurat enorm. America este America, cred că oricine și-ar dori să ajungă acolo, chiar și cu sportul, nu doar în vacanță”, a declarat Eliza Samara, campioană euro­peană, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă.
Ovidiu Ionescu, veteranul echipei mas­cu­line: „Am reușit să obțin locul doi, alături de Alvaro Robles, în proba de dublu băieți, bineînțeles că există speranță și pentru acest Campionat Mondial. Sunt sigur că va fi o experiență frumoasă și o aștept cu ne­răb­dare”. Cristian Pletea, aflat la primul con­tact cu Statele Unite ale Americii a spus: „Nu am mai fost până acum, vreau să mă simt bine, să fac un rezultat cât mai bun pentru mine personal”.
Lotul feminin este format din Eliza Sa­mara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Andreea Dragoman, iar cel masculin din Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareș Șipoș și Cristian Pletea. Sportivii vor fi însoțiți de antrenorii Viorel Filimon, Andrei Filimon și Ionuț Seni, Mioara Șincan, psiholog și Ion Anghel, fizioterapeut.
Întrecerile Campionatului Mondial In­di­vi­dual are loc în “George R. Brown Con­ven­tion Center” din Houston. Un număr de 128 de sportivi sunt pe tabloul principal la fe­minin și masculin, iar 64 de perechi par­ticipă la dublu feminin, masculin și mixt.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura