ActualitateFlash

Începe Bac-ul de toamnă

Livia Botici

Din această dimineaţă, s-a dat startul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat. Elevii care nu au reuşit să obţină note de trecere la prima testare sau nu au putut din varii motive să participe la ea, susţin astăzi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română.

Trei centre de examen
La nivelul judeţului Hunedoara, a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va desfăşura în trei centre de examen, din municipiile Deva şi Petroşani. „Vom avea un centru de examinare la Colegiul Economic din Petroşani şi două în Deva, la Liceul Teoretic Traian şi la Grupul Şcolar Grigore Moisil. Pe liste s-au înscris 757 de candidaţi. Aceştia fac parte din promoţii anterioare, ori nu au luat note de promovare în prima sesiune, ori nu s-au prezentat până acum la examen”, a declarat Ilie Pârvan, inspector şcolar adjunct.

Rezultatele finale, în 9 septembrie
Potrivit calendarului, sesiunea de toamnă a Bacalaureatului debutează cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, astăzi şi mâine. În perioada 24-25 august, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, iar între 26 şi 27 august – evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep în 30 august cu limba şi literatura română, urmată în 31 august de proba la limba şi literatura maternă, 1 septembrie – proba obligatorie a profilului şi 3 septembrie – proba la alegere a profilului şi specializării. În 5 septembrie, vor fi afişate rezultatele, apoi vor putea fi depuse contestaţiile. În intervalul 7-8 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 9 septembrie vor fi anunţate rezultatele finale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura