Comunitate

Încălzire ecologică de ultimă generaţie, cu plasme termice

Livia Botici

V-aţi săturat de caloriferele învechite sau de centralele termice, care consumă foarte mult gaz sau curent? Ei bine, dacă da, atunci există posibilitatea, fie că locuiţi la bloc sau la casă, să aveţi parte de un cămin încălzit ecologic, şi eficient cu ajutorul plasmelor termice cu infraroşu.

Tehnologie solară

Dacă o priveşti, ai impresia că în faţa ta se află un televizor de tip plasmă. Designul modern, îmbinat cu o protecţie a mediului înconjurător şi cu eficienţa cu care propagă căldura într-o încăpere, face ca panourile radiante în infraroşu să fie alegerea perfectă pentru cei care vor să aibă parte de o iarnă liniştită şi călduroasă. Sistemul de încălzire utilizat de plasma termică este inspirat din modul în care Soarele încălzeşte Pământul. Panourile radiante în infraroşu sunt un generator de căldură, o aplicaţie exclusivă a nano tehnologiei şi a sticlei prietenoase cu mediul. Dacă sistemele de încălzire tradiţionale încălzesc aerul din încăpere prin convecţie, plasmele termice încălzesc obiectele şi pereţii din casă, prin intermediul radiaţiei infraroşii. Eficienţa unui sistem de încălzire constă în diferenţa dintre energia irosită pentru producerea căldurii şi căldura obţinută. Aerul cald este mai uşor şi tinde să se ridice, iar pentru a atinge o temperatură de 20 de grade Celsius la înălţimea utilizatorului, trebuie să fie o temperatură de 25-28 de grade Celsius, la nivelul tavanului. Panoul radiant în infraroşu, graţie sistemului său unic, transformă energia electrică în agent termic şi propagă aceeaşi cantitate de căldură pe întreaga suprafaţă, raza de acţiune fiind de 180 de grade, în jurul său.

Reduceri de preţ în august

Gama variată a formelor şi locurilor în care pot fi amplasate face ca plasmele termice să fie ideale pentru orice fel de încăpere. Ele pot fi montate fie în sufragerie, living, dormitor sau chiar în baie. Pe lângă plasmele fixe, există şi modele de plasme mobile, destinate unor spaţii mai mici, ca de exemplu birourile sau casele de vacanţă, unde este necesară o încălzire temporară. Panourile radiante cu infraroşu au telecomandă şi patru trepte de putere. De asemenea, anumite modele pot avea şi termostat, nefiind nevoie să stea tot timpul în priză. Plasmele termice sunt disponibile la preţuri cuprinse între 360 şi 608 euro, cu TVA şi pot fi achiziţionate şi în rate. Oglinda pentru baie, cu o dimensiune de 40X120 centimetri, costă 558 de euro, cu TVA, şi poate încălzi o suprafaţă de doi-trei metri pătraţi. Un uscător pentru prosoape de aceeaşi mărime costă 471 de euro, cu TVA, şi poate încălzi o cameră de baie de până la cinci-şase metri pătraţi. În luna august, hunedorenii care vor să-şi încălzească locuinţa ecologic, cu plasme termice, pot să le achiziţioneze la un preţ cu 10 la sută mai mic. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.Plasma-Termica.ro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura