Începe asfaltarea la Aninoasa

23 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04-Nicolae-DuncaMagdalena Şerban

În zilele următoare vor începe mult aşteptatele lucrări de modernizare a străzilor din Aninoasa, oraşul în care până acum, doar drumul judeţean  avea covor asfaltic. Dar cu toate că anul trecut, pe cei peste cinci kilometri din DJ 666B s-au făcut plombări, finanţate de la bugetul judeţului, după iarna nu demult încheiată, va trebui reasfaltat în întregime.

„Vom începe cu primele două străzi, pentru care licitaţia a avut loc în decembrie 2014. Încălzindu-se vremea, putem demara şi execuţia. E vorba de strada Libertăţii şi strada Cătăneşti, modernizarea lor însemnând 1.500.000 de lei. Urmează să scoatem la licitaţie prin SEAP asfaltarea celorlate 10 străzi mai mici pe care le avem în proiect, estimată la 1.100.000 de lei”, susţine Nicolae Dunca (foto), edilul-şef din Aninoasa.
Pentru aceste drumuri, administraţia pblică a primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării, restul necesar fiind acoperit de la bugetul local. Se urmăreşte ca până la finalul anului curent, circa 80 la sută din străzi să fie asfaltate. Însă, chiar dacă lucrurile par că au intrat pe un făgaş normal, acum, probleme sunt cu  DJ 666B ce face legătura între Iscroni şi Aninoasa.
„Avem ceva necazuri cu drumul judeţean pentru modernizarea căruia am înţeles că nu s-au alocat bani în anul curent, aşa cum ni s-a promis. Noi am prins din bugetul local o parte din investiţie (2.400.000 de lei), dar trebuie să se ocupe cei de la judeţ de cealaltă parte, ca apoi să ni-l predea în administrare după cum ne-a fost înţelegerea, acum, el fiind în administrarea Consiliului Judeţean. Altfel, nu putem băga bani în ceva ce nu ne aparţine de drept. Toamna trecută s-au făcut plombări, dar lucrarea s-a realizat de mântuială şi drumul iar este praf”, mai arată primarul din Aninoasa.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Salariile paramedicilor SMURD, majorate cu un spor de fidelitate

Salariile paramedicilor SMURD din judeţul Hunedoara vor fi majorate, de la 1 mai, prin acordarea unui spor de fidelitate cuprins...

Rezultatele finale în urma deceselor de la Rezervaţia Slivuţ: Totuşi, cinci zimbri au murit de limbă albastră!

După mai multe luni de aşteptare a verdictului final în ceea ce priveşte cauza morţii celor şase zimbri de la...

C.A.R. ULPIA HAŢEG, 39 de ani în slujba membrilor sãi

C.A.R. ULPIA se află situată în oraşul Haţeg, str. M-ţii Retezat, nr. 2, Bl. 32, Ap. 4-17, judeţul Hunedoara, România,...

Închide